PolitikaPreporučeno

Sinčić upozorio da sporazum WHO-a utire put nadnacionalnim ‘lockdownima’, prisilnom cijepljenju

Mislav Kolakušić predstavio je u petak u Koprivnici listu za europske izbore stranke Pravo i pravda te je poručio kako riječi Viktora Orbana o spremanju Europske unije za rat s Rusijom “treba uzeti ozbiljno jer ih je izjavio iznimno ozbiljan političar”.

Kolakušić je novinarima rekao i kako Orban sigurno ne bi izjavio takvu tvrdnju da nije u nju uvjeren.

“Dakle, Europska unija ima ideju puno jače i direktnije sudjelovati u ratu Rusije i Ukrajine što će uvući sve nas u ratna zbivanja koja nemaju nikakve veze s nama”, izjavio je Kolakušić te dometnuo kako ga čudi što mnogi olako shvaćaju riječi mađarskog premijera.

Prvi čovjek stranke Pravo i Pravda ističe kako Hrvatska nema veze niti s ratom između Izraela i Palestine. Žali zbog ratnih zbivanja, ali tvrdi da ne postoje potrebe za time da se Hrvatska i ostale članice Europske unije miješaju u te ratne sukobe.

Prema izvještajima vodećih svjetskih agencija Orban je u petak rekao da rat u  Ukrajini pokazuje da Rusija nema sposobnosti niti potencije za širenje sukoba sa Zapadom.

“Ne smatram logičnim da Rusija, koja ne može pobijediti ni Ukrajinu, odjednom dođe i proguta cijeli zapadni svijet,” rekao je Orban prema citatu Reutersa. “Šanse za to izuzetno su male.”

Premijer je dodao da zapadnjačka retorika sugerira spremnost Sjedinjenih Američkih Država i njihovih europskih satelita na eskalaciju posredničkog rata u Ukrajini.

Sinčić protiv zajedničke zdravstvene politike u Europi

Ivan Vilibor Sinčić protivi se pak zajedničkoj zdravstvenoj politici u Europi. Kaže da ona mora ostati u nadležnosti država članica, a ne pod ingerencijom Bruxellesa ili pak Svjetske zdravstvene organizacije u Ženevi.

Podsjetio je da će 27. svibnja u Ženevi zasjedati Skupština Svjetske zdravstvene organizacije koja će odlučivati o sporazumu i amandmanima vezanim za svjetsko zdravstvo. Pravo i pravda protive se izmjenama jer se, tvrde, donose na netransparentan način te su same po sebi dvojbene.

Pojasnio je da novi sporazum predsjedniku Svjetske zdravstvene organizacije omogućava nametanje lockdowna i liječenje određenim terapijama kao što je cijepljenje.

“Sve su to ograničavanja građanskih prava što je nama nedopustivo”, rekao je Sinčić koji zahtjeva da Hrvatska i dalje samostalno vodi svoju zdravstvenu politiku.

Grabancijaš/Hina


Povezane vijesti

Comment here