Biznis i ekonomija

SPAR gura hrvatski izvoz

U prvoj polovici 2019. godine veliki, srednji i mali hrvatski proizvođači putem SPAR-a izvezli su proizvode u vrijednosti od 260 milijuna kuna i to u Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Italiju.

„SPAR Hrvatska nastavlja pružati potporu hrvatskim dobavljačima i otvara im vrata za izvoz u sve zemlje gdje naša grupacija posluje. Posebno nas raduje što broj i količine hrvatskih proizvoda koji se izvoze u SPAR prodajnu mrežu rastu kontinuirano“, naglasio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Najveći porast izvoza bio je u Austriju te u Italiju, a u potonjoj je izvoz porastao za čak 165 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

>>>Novi supermarketi u Križevcima, Rijeci i Ludbregu: SPAR

Dvostruki rast izvoza na slovenskom tržištu ostvarila je tvrtka Cromaris, dok je Pisinium povećao izvoz za 74 posto na istom tržištu. Dobrim rezultatima zahvaljujući SPAR-u može se pohvaliti i Vindija koja je izvoz u Sloveniju povećala za 19 posto.

SPAR Hrvatska očekuje daljnji rast izvoza jer zahvaljujući prodajnoj mreži SPAR-a, hrvatski se proizvodi kontinuirano plasiraju na police trgovina u zemljama u kojima SPAR posluje. Jedan od posljednjih uspješnih primjera je izvoz Premium grisina u Sloveniju koji je pokrenut ove godine.

(SPAR/404)