FunPreporučeno

Sponzor napustio Schwarzeneggera zbog eksplicitne izjave o slobodama | COVID-19  

Arnold Schwarzenegger; Foto: CNN/YouTube

Glasnogovornik proizvođača i preprodavača dodataka za sportsku prehranu Redcon1 u utorak je za The Hill potvrdio prekid sponzorstva bivšeg kalifornijskog guvernera i glumca Arnolda Schwarzeneggera nakon što je ovaj prije tjedan dana u nastupu za CNN rekao da osobe koje još uvijek propituju ozbiljnost pandemije treba “suočiti sa zbiljom”.

Glumac je protivnike nošenja maski nazvao “idiotima i budalama”.

>>>Liga protiv maski i druge paralele između Španjolice i Covida

“Imate slobodu nenošenja maske – ali znate što? Vi ste budale (engl. schmuck) jer ih ne nosite. Jer biste vi trebali štititi Amerikance oko sebe,” rekao je Schwarzenegger u intervjuu pa ljutito dobacio: “Jebeš vašu slobodu. Sa slobodom dolazi obveza i odgovornost.”

Redcon1 je na potonji komentar reagirao povlačenjem sponzorstva za veliki bodybuilding event koji glumac organizira idućeg mjeseca.

“Da budemo jasni, nismo se povukli s događaja zbog prijepora s maskama. Shvaćamo značaj javne sigurnosti, kao i odgovornosti svih organizatora događaja. Ovo su vremena bez presedana i mi smo usklađeni s stremljenjem prema javnoj sigurnosti sviju,” rekao je glasnogovornik kompanije u izjavi za The Hill.

>>>Schwarzenegger u dražesnom videu s Whisky i Lulu poziva na uživanje u samoizolaciji

“Mi smo našu podršku odlučili prekinuti zbog Arnoldovog komentara: ‘Jebeš vašu slobodu’. S globalnim utjecajem koji Arnold uživa, smatramo da je takva ideologija opasna, protuamerička i suprotna vrednotama zajednica.”

Utemeljitelj Redcon1, Aaron Singerman, odluku je dodatno obrazložio u objavi na Instagramu, gdje je naveo da je njegov brand “domoljuban i slobodarski” zbog čega gledište Schwarzeneggera “ne može podržati svojim dolarima.”

Pratite nas na Google vijestima