Biznis i ekonomija

Srđan Dumičić ponovno izabran za predsjednika Udruženja za istraživanje tržišta HGK

Na plenarnoj sjednici Udruženja za istraživanje tržišta HGK za predsjednika Udruženja ponovno je izabran Srđan Dumičić.

“Najaktualniji problem za branšu u proteklih nekoliko godina je pojednostavljenje plaćanja anketara. Na to smo usmjerili većinu naših aktivnosti, međutim, nismo uspjeli doći do prihvatljivog rješenja s institucijama pa moramo napraviti dodatne napore po tom pitanju i u ovom mandatu. Kao Udruženje također moramo puno više raditi na imidžu struke jer već godinama na tržištu loše kotiramo. Smatraju nas staromodnima, a naša istraživanja javno interpretiraju svi drugi osim nas eksperata. S druge strane, uspjeli smo uskladiti naš rad s GDPR-om, što je jako bitno za nas jer baratamo velikom količinom podataka,” istaknuo je Dumičić, dodavši kako je sektor prošle godine dobro poslovao i rastao, ali da je ova godina i pandemije korone to promijenila.

“Prvenstveno se moramo uzdati u sebe i razmjenu iskustava da prebrodimo ovu krizu, a onda se dodatno aktivirati prema institucijama u čemu će nam puno pomoći HGK. Naši zahtjevi nisu toliko teški da bi narušili državni proračun, a nama bi njihovo rješavanje puno pomoglo u radu,” naglasio je Dumičić, uz napomenu kako se na tržištu ne smiju boriti samo na osnovu cijene, već moraju promovirati kvalitetu koju nesumnjivo imaju.

>>>Više od polovice malih i srednjih poduzeća Europe strahuje od stečaja | McKinsey

U sklopu Sjednice izabrani su i članovi Vijeća Udruženja, njih 17, a zajednički su zaključili da ih sve muče slični problemi te da kroz angažiraniji rad u sklopu Udruženja HGK mogu lakše doći do svojih ciljeva.