Biznis i ekonomija

Svesrdna pomoć SPAR-a u pokretanju startupa, lansiranju Zorine masti | Startaj Hrvatska

U prvoj emisiji u sklopu jedinstvenog projekta “Startaj Hrvatska” kojeg su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV publika je imala prilike upoznati mladog studenta ekonomije Gorana Čipčića i njegov proizvod nastao prema tradicionalnoj recepturi, Zorinu mast.

Goranov proizvod Zorina mast prodaje se policama u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske.

Receptura za izradu Zorine masti u obitelji Čipčić iz Dugopolja se već desetljećima prenosi s koljena na koljeno, a svoju popularnost duguje vrijednim sastojcima i blagotvornom učinku na kožu. Bazgi je dodano maslinovo i kantarionovo ulje za regeneraciju, obnovu i hidrataciju kože, kao i pčelinji vosak koji na koži formira zaštitnu barijeru i pomaže u njezinoj obnovi. Zbog svog posebnog djelovanja, Zorina mast je i izvrstan saveznik u zacjeljivanju opekotina.

>>>SPAR i Nova TV u subotu kreću s predstavljanjem poduzetničke scene | ‘Startaj Hrvatska’

Zorina mast koži daje svježinu i vraća prirodni tonus, a namijenjena je svim tipovima kože, zbog čega izvrsno funkcionira i kao dio univerzalne njege. Podjednako učinkovitom pokazala se i u tretiranju osjetljive dječje kože ili nepokretnih osoba treće životne dobi, što je čini neizostavnim proizvodom svakog kućanstva. Ono što je dodatno čini posebnom je činjenica da su svi sastojci potrebni za njenu izradu uzgojeni ili pripremljeni kod lokalnih, domaćih proizvođača i prerađivača s područja Dalmacije. Pored toga, Zorina mast ne sadrži konzervanse, umjetna bojila niti mirise, a naziv je dobila po Goranovoj baki Zori.

Zorina mast; Foto: SPAR/Handout

Stručni tim SPAR-a Hrvatska Gorana je prepoznao već na samome početku i vjerovao u njegovu poduzetničku viziju te mu je pomogao u pokretanju startupa – od prikupljanja dokumentacije za otvaranje obrta, uspostavljanja procesa proizvodnje pa sve do kontrole kvalitete kako bi proizvod prošao sve analize i dobio potrebne certifikate. Goranu su od velike pomoći bili SPAR-ovi stručnjaci i u sastavljanju deklaracije kao i zadovoljavanju svih zakonskih regulativa. Također, bili su mu pri ruci za brojne savjete kako voditi poslovanje te u odabiru i izradi ambalaže za njegov proizvod.

>>>Riješi poduzetnički izazov i osvoji 20 tisuća kuna | BizHack Hackathon

Osim Gorana, jedinstvenu priliku za poduzetnički iskorak i plasman svojih proizvoda uz pomoć SPAR-a Hrvatska dobilo je još sedam poduzetnika. Njihove inspirativne životne i poduzetničke priče pratite subotom u poslijepodnevnom terminu na Novoj TV.

SPAR Hrvatska