Politika

Timska igračica i preferencijalna pobjednica Kekin mandat predala Bosancu | EU izbori 2024.

Ivana Kekin (Možemo!) poručila je u nedjelju, nakon što je Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo rezultate izbora, da svoj mandat u Europskom parlamentu koji je osvojila zahvaljujući preferencijalnim glasovima prepušta Gordanu Bosancu.

Politika je timski sport i svaki rezultat je rezultat timskog a ne individualnog rada, a mi kao tim jako dobro znamo da je u ovom času najbolja i najkompetentnija osoba za to mjesto Gordan Bosanac, izjavila je Kekin.

Jelena Miloš, Ivana Kekin, Tomislav Tomašević i Sandra Benčić; Foto: Admir Buljubašić/Hina

Kekin je na listi Možemo! bila na zadnjem, 12. mjestu, a mandat u Europskom parlamentu je osvojila zahvaljujući preferencijalnim glasovima (11.295).

“Bila sam na listi kako bih je ojačala i pogurala te dovela do europskog mandata”, rekla je Kekin.

Gordan Bosanac, koji je bio prvi na listi Možemo! i koji odlazi u Bruxelles, poručio je da će se u Europskom parlamentu nastaviti boriti za ciljeve koje zastupaju.

U Hrvatskom saboru Bosanca će zamijeniti Marin Živković,  gradski zastupnik Možemo! u Skupštini Grada Zagreba.

“Hrabrost, dosljednost i vjerodostojnost”

Koordinatorica Možemo! Sandra Benčić istaknula je kako su pokazali da su stranka koja kontinuirano raste kako bi sada postali i europarlamentarna stranka. “Sve ono za što smo se zalagali hrabro i dosljedno, zajedno s građanima pokazuje se kao pravi put koji daje rezultate”, rekla je.

Dodala je da nikada nisu bili nevjerodostojni i napravili nešto što su rekli da neće napraviti te da će tako nastaviti dalje.

Koordinator Možemo! Tomislav Tomašević čestitao je svim političkim opcijama koje su na ovim izborima izborile mandat te zahvalio građanima koji su izašli na izbore i dali glas Možemo! .

“Ponosni smo da smo jedna od samo četiri političke opcije koja je osvojila mandat i ušla u Europski parlament”, rekao je.

Benčić i Tomašević također su zahvalili svim volonterima koji su pomagali u kampanji zadnjih mjeseci.


Povezane vijesti

Comment here