Politika

U Bjelovaru osnovana prva županijska podružnica Domovinskog pokreta | VIDEO

U Bjelovaru je u utorak, 24. studenog, osnovana podružnica Domovinskog pokreta Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na osnivačkoj skupštini za predsjednicu podružnice izabrana je Dubravka Dragašević, za dopredsjednike Davorka Bačeković-Mitrović, Željko Kudeljka, Marin Deškin, Hana Malina, Ivana Beuk Marinić i Mateo Horvat, a za rizničara Darko Štivan.

>>>U Kaštelima osnovan prvi ogranak Domovinskog pokreta, predsjednik Mate Šimundić

Osnivanju koje je održano u skladu s epidemiološkim mjerama prisustvovali su i potpredsjednik sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, zamjenik predsjednika i politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić, organizacijski tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina te saborski zastupnici Vesna Vučemilović i Milan Vrkljan.

“Krenuli smo u osnivanje organizacija po terenu, možemo se pohvaliti sa 119 organizacija koje smo do sada osnovali. Ovo nam je prva županijska organizacija. U doba epidemiološke krize koja vlada bilo nam je izuzetno važno da ustrojimo što je moguće kvalitetniju terensku infrastrukturu Domovinskog pokreta i ujedno najavljujemo da ćemo i na razini županija, ako bude sreće i Božjeg blagoslova, ustrojiti kompletne županijske organizacije u cijeloj Hrvatskoj,” izjavio se Škoro.

Novinare je zanimalo hoće li Domovinski pokret imati kandidata za Bjelovarsko-bilogorskog župana i Bjelovarskog gradonačelnika.

Škoro je istaknuo kako je Domovinski pokret, pokret i stranka koja je ustrojena uistinu drugačije i s jednom željom da se na sljedećim lokalnim izborima pojave tamo gdje imaju što za ponuditi.

“Dakle, mi nismo stranka koja pripada toj mletačkoj, trgovačkoj koaliciji ni u kom smislu, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji imamo kvalitetne organizacije i kvalitetne ljude, ja vjerujem da ćemo imati kvalitetne kandidate, ali će ih iznjedriti sama organizacija,” komentirao je te dodao kako neće biti diktata te će svaka organizacija nakon izbora surađivati s onima za koje smatra da mogu biti najbolje na dobrobit zajednici.

>>>Škoro odbacio etiketu radikalne desnice

Predsjednica podružnice Bjelovarsko-bilogorske županije Dubravka Dragašević izjavila je kako je ponosna što je predsjednica prve županijske podružnice Domovinskog pokreta u Hrvatskoj.

“Do sad imamo osnovanih devet ogranaka i radimo i dalje na tome. Važno nam je napraviti infrastrukturu da imamo što bolje članstvo, što više članova da se možemo pripremiti za lokalne izbore koji nam slijede”, zaključila je Dragašević.

Marja Čolak/Domovinski pokret