Biznis i ekonomija

U Francku završena kampanja cikorije

Tijekom ovogodišnje kampanje u Bjelovaru prerađeno je ukupno 700 tona sirovine cikorije vrhunske kvalitete što je oko 220 tona suhe cikorije.

>>>Franck u prvih šest mjeseci investirao 17 milijuna kuna u proizvodnju, IT i ugostiteljsku opremu

Nakon primarne prerade, odnosno nakon vađenja i dopreme cikorije u pogon, slijedi rezanje i sušenje te skladištenje u pogonu u Bjelovaru, koji je otvoren još 1900. godine, s primarnom namjenom prerade cikorije i skladištenja te i danas služi ovoj inicijalnoj namjeni. U pogon se redovno ulaže u održavanje infrastrukture i opreme.

Foto: Franck/Handout

Cikorija koju Franck koristi za klasične napitke od cikorije uzgaja se i u potpunosti prerađuje u Hrvatskoj. Sušene kockice cikorije se prže, melju i pakiraju u klasične kavovine ili se pak, prema provjerenim recepturama, miješaju sa žitaricama i ječmenim sladom dajući ukusan beskofeinski napitak bogat inulinom u kojem mogu uživati i djeca i odrasli.

Foto: Franck/Handout

Približavajući se modernim potrošačima i njihovim potrebama, Franck se s ponudom napitaka iz ove kategorije dodatno prilagodio današnjem brzom načinu življenja koji i dalje stavlja naglasak na potrebe brige o zdravlju i prehrani. Naime, uz klasične napitke poput Divke i Kneippa, lansirana je i linija instant napitaka od žitarica i cikorije Bianka, koja je prošle godine obogaćena i s Bianka Classic BIO. Svi sastojci Bianke BIO organskog su porijekla te nose BIO oznaku EU-a, što znači da su proizvedeni u skladu s uvjetima i strogim propisima za organski uzgoj Europske unije.

Franck