Politika

U Splitu umrla 87-godišnja žena: COVID-19

Ilustracija: Alexey Hulsov

Jedna osoba starije životne dobi (87) iz Splita koja je bila zaražena koronavirusom umrla je u splitskome KBC-u, priopćio je u srijedu popodne Županijski stožer Civilne zaštite.

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu rečeno je da je riječi o ženi koja je bila kardiorespiratorni bolesnik.

>>>Ostojić o evakuaciji umirovljenika: Evo kako nas lažu! Ušutkavaju novinare! Bravo HDZ!

To je prva umrla osoba u splitskome KBC-u koja je bila zaražena koronavirusom. Kako se navodi u priopćenju splitsko-dalmatinskog Županijskog stožera, osoba je bolovala od hipertenzije i primljena je sa znakovima srčanog popuštanja. Epidemiološki izvid je obavljen i obrađeni su kontakti umrle osobe, priopćio je taj stožer.

Dosad je u Hrvatskoj od bolesti COVID-19 umrlo 19 ljudi.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga iz Splita osam, iz Solina dva te iz Muća, Podstrane, Jelse, Sinja, Dugog Rata, Makarske i Podbablja po jedan.

Među zdravstvenim djelatnicima oboljelih je 47, a u samoizolaciji ih je 112.

U ovom trenutku u bolnici je 49 osoba pozitivnih na koronavirus. Na respiratoru je osam osoba, po tri iz Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije te dvije osobe iz Šibensko-kninske županije.

>>>Od 49 evakuiranih štićenika splitskog Doma za starije 10 pozitivno na koronavirus: Beroš

S današnjim danom u županiji su ukupno 223 osobe pozitivne na koronavirus.

U karanteni u hotelu “Zagreb” u Duilovu su 22 osobe, među kojima sedam stranih državljana.

Grabancijaš/Hina