FunPreporučeno

U subotu skoknite do Dumovca i udomite peseka ili pesicu

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu svojom subotnjom akcijom “Udomljavanje je fora” želi napraviti nešto jedinstveno – udomiti sve pse o kojima se trenutačno brine te će se zato akcija koja se tradicionalno održavala na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, ovaj put održati u Dumovcu.

>>>Ako vam se zmija nađe na putu pošpricajte je vodom

Akcija nosi naziv “Ispraznimo Sklonište!”, istaknuli su u priopćenju te pozvali građane da ih posjete u subotu, 11. svibnja od 10 do 18 sati. Tamo će moći obići dvjestotinjak pasa koji čekaju novi dom, a na poligonu za agility očekuje ih bogat program: upoznavanje štenaca, uređivanje pasa, savjeti veterinara, edukativni sadržaji i oslikavanje lica. U 16,30 sati najmlađi posjetitelji moći će pogledati predstavu kazališta Mala scena „pazi.mazi.voli“.

“Udomljavanje je fora”

Ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu kaže da su svoju tradicionalnu akciju “Udomljavanje je fora” htjeli podići na novu razinu. “Uz edukaciju građana o vrijednosti udomljavanja, htjeli smo ih jače potaknuti na samu akciju – udomljavanje naših pasa. Zato ih sada pozivamo u Dumovec da upoznaju pse koji čekaju svoje nove ljude“, ističe Skok.

Građani koji će se u subotu odlučiti za udomljavanje, pse neće moći odmah odvesti iz Skloništa, ali će ih moći rezervirati.

U Skloništu kažu da su iza tih pasa razne priče, a neke od njih mogu se doznati putem njihovih objava na društvenim mrežama.

Neslavni rekorder Cook i bistrica Kira

Cook

Cook je, primjerice, neslavni rekorder Dumovca. Riječ je o psu koji je tamo već dvije godine što znači da je u Dumovcu najdulje od svih pasa koji se trenutačno tamo nalaze. Taj trogodišnji križanac terijera jedva čeka obitelj kojoj bi darovao svoje veliko srce.

Kira je pak najveća bistrica Dumovca. Pas je to koji obožava učenje i jedva čeka nove izazove.

Vučka u Skloništu nazivaju i dumovečkim specijalcem. Lud je za trčanjem i igranjem. Obožava interakciju s volonterima i timariteljima, no vrijeme mu je da dobije svoje ljude.

“Svim psima nužno je čim prije pronaći trajni dom, no ako se Sklonište sada i isprazni, takvo stanje neće dugo potrajati. Naime, doba je godine kada u Sklonište stiže veći broj štenaca”, ističu u Skloništu.

>>>Zvjerokradicu zgazio slon, pojeli lavovi

Kažu da se do njih jednostavno dolazi autobusima ZET-ove linije 276 koji prema Dumovcu kreću s Kvaternikova trga.

Akciju “Udomljavanje je fora” organiziraju Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba u suradnji s udrugom Noina arka.