Biznis i ekonomija

Uniline grupa: promet od 55.8 milijuna eura utire put novim investicijama

Uniline grupa, vodeća destinacijska menadžment kompanija objavila je preliminarne poslovne rezultate za prošlu godinu u kojoj je ostvaren promet od 55,8 milijuna eura što predstavlja rast od 30% u odnosu na prethodnu godinu. U svim društvima Uniline grupe (Uniline, E-Tours, Uniline Mobility, Vetura i Amarin) zabilježen je rast, što je rezultiralo povećanjem dobit za 40% u 2023. godini. U 2024. godini Uniline grupa će i dalje uz fokus na upravljanje imovinom i akvizicijama, pružati podršku društvima u razvojnom i organizacijskom smislu, kako bi korisnicima svojih usluga, njih 400.000, osigurali pouzdanu i kvalitetnu uslugu u svim segmentima poslovanja.

Boris Žgomba, predsjednik Uprave Uniline grupe; Foto: Uniline/Handout

“Zadovoljni smo ostvarenim aktivnostima te preliminarnim rezultatima. Za nas se pokazalo da je formiranje grupe bio pozitivan strateški organizacijski iskorak, koji je doprinio razvoju svih naših društava i grupe u cjelini, ali je imao i značajan učinak i na domaći turizam, obzirom da još kvalitetnija prezentacija Hrvatske i dodatno jačanje kvalitete usluge donosi i dodanu vrijednost kompletnom turističkom sektoru”, izjavio je predsjednik Uprave Uniline grupe Boris Žgomba.

Očekivanja, nastavak ulaganja

Uz zadržavanje vodeće pozicije u postojećem segmentu poslovanja, e-Tours snažno ulazi u segment MICE poslovanja. Uniline Mobility nastavlja ulaganja u rast flote i proširenje vrsta vozila, nakon što je lani ponudu dodatno proširio akvizicijom društva Vetura, dok će se društvo Uniline uz incoming segment nastaviti značajno razvijati i ulagati u segmentu  sportskog turizma. U Unilineu u ovoj godini očekuju daljnji rast na europskim i izvan-europskim tržištima, a već bilježe povećan interes gostiju iz dalekih tržišta, koji se u sve većem broju vraćaju u Hrvatsku, prepoznajući ju kao atraktivnu i sigurnu destinaciju, što je za azijske goste vrlo važno pri odabiru destinacije.

Zahvaljujući dobrim rezultatima nastavljamo s investicijama koje će doprinijeti podizanju kvalitete usluge i znatno izraženijoj personalizaciji usluga kroz korištenje najnovijih tehnologija na svim razinama turističke ponude”, izjavila je Kristina Peruško, članica uprave Uniline grupe.

Uniline grupa danas broji više od 150 zaposlenika, s glavnim poslovnim sjedištem u Puli. Preko svojih sastavnica prisutna je na području cijele Hrvatske, a posluje i u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji, Kini i Južnoj Koreji te ima i predstavništva u Japanu, Tajlandu, lndoneziji i Brazilu.

Uniline Grupa objavila je preliminarne poslovne rezultate za prošlu godinu u kojoj je ostvaren promet od 55,8 milijuna eura. U 2024. godini Uniline grupa će i dalje uz fokus na upravljanje imovinom i akvizicijama, pružati podršku društvima u razvojnom i organizacijskom smislu, kako bi korisnicima svojih usluga osigurala pouzdanu i kvalitetnu uslugu u svim segmentima poslovanja.


Povezane vijesti