Biznis i ekonomija

Uniline prebrodio pandemijske izazove, zabilježio rast prometa od 77%

Uniline Grupa, vodeća destinacijska menadžment kompanija objavila je rezultate poslovanja za 2022. godinu u kojoj je zabilježen promet od preko 43 milijuna EUR (327 milijuna kuna), što je u odnosu na godinu ranije rast od 77 posto.  Sve sastavnice Uniline grupe (Uniline, E-Tours, Uniline Mobility i Amarin) bilježe rast u prošloj godini, pri čemu je Grupi najveći dio prihoda donijelo društvo Uniline, kojem je lani fokus bio na turizam i rent-a-car. U odnosu na prethodnu 2021. društvo je zabilježilo rast  prometa od 56 posto.

>>>Uniline formirao krovni holding, osnažio i modernizirao korporativno upravljanje

Uniline grupa zadržava poziciju vodeće kompanije u sektoru putničkih agencija i touroperatora u Hrvatskoj, a strateški cilj je i daljnji razvoj MOBILITY usluga, te je Grupa početkom godine realizirala još jednu akviziciju. Stjecanjem 100% dionica, tvrtka VETURA d.d. postala je članica Uniline grupe. Vetura je osnovana 1991. i lider je u segmentu Asistencije na cesti, a ujedno nudi uslugu najma vozila, motocikala, skutera i drugih malih vozila.

“ZaUniline je jedan od većih izazova bila pandemija, međutim unatoč svim rizicima, prebrodili smo to izazovno razdoblje i iskoristili ga za razvoj novih poslovnih modela. Formirana je Uniline grupa, čime smo postali one stop shop, tj. mjesto gdje klijent može dobiti sve danas dostupne usluge u turizmu. Rezultati koje smo postigli u 2022.godini, kao i na početku poslovne 2023. posljedica su snažnog oporavka turizma u Hrvatskoj. Fokus grupe u 2023. godini bit će na digitalizaciji poslovanja, razvoju novih proizvoda s ciljem daljnjeg podizanja kvalitete usluga, te na jačanje ljudskih potencijala”, izjavio je predsjednik Uprave Uniline grupe Boris Žgomba.

Pozitivni pokazatelji

Uniline grupa nastavila je s pozitivnim pokazateljima i u prvom kvartalu 2023. godine; potražnja i realizacija u predsezoni je za 133 % veća u odnosu na isto razdoblje prethodne godine što je rezultat buđenja tradicionalnih tržišta s Dalekog Istoka, a dobri rezultati se očekuju i u nastavku godine.

“Zahvaljujući dobrim rezultatima i u ovoj godini nastavljamo s investicijama koje će doprinijeti podizanju kvalitete usluge i znatno izraženijoj personalizaciji usluga kroz korištenje najnovijih tehnologija na svim razinama turističke ponude,” izjavila je Kristina Peruško, članica uprave Uniline grupe.

>>>Ministrica Brnjac čestitala Borisu Žgombi na ponovnom izboru za člana izvršnog odbora ECTAA

Uniline grupa upravlja društvima Uniline d.o.o. (s fokusom na incoming turizam i sport), E -Tours d.o.o. (s fokusom na avio i korporativna putovanja), Uniline Mobility d.o.o. (fokus na rent-a-car i prijevoz), te Amarin d.o.o. (upravljanje imovinom, razvoj projekta, akvizicije).

Pratite nas na Google vijestima

Priopćenje za poslovnu javnost,
Unilnine Grupa