Biznis i ekonomija

Valamar Riviera za 2020. najavila investicijski ciklus vrijedan 826 milijuna kuna

Nadzorni odbor najveće hrvatske turističke kompanije Valamar Riviere odobrio je investicijski ciklus za 2020. godinu, čime će ukupna ulaganja u Valamarovim destinacijama, uključujući ulaganja Imperial Riviere, doseći 826 milijuna kuna u 2020. godini. Investicijski projekti u 2020. godini predstavljaju nastavak strategije ulaganja u repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti.

>>>Austrijski Valamar donirao 165.000 kuna vrtićima i jaslicama u svojim destinacijama

Valamar u narednoj godini zaokružuje veliki projekt repozicioniranja Istra Premium Camping Resorta u Funtani u prvi kamping resort s 5 zvjezdica u Istri, čime će ukupna trogodišnja ulaganja u kamp doseći oko 413 milijuna kuna. Ulaganja se nastavljaju i u Padova Premium Camping Resort na otoku Rabu, Valamar Meteor Hotel u Makarskoj, Kuću Valamar u Dubrovniku za sezonske zaposlenike, energetsku učinkovitost te projekte digitalizacije.

U porečkoj zoni Pical Valamar će do 2021. godine realizirati investicije u sveukupnom iznosu od 1,5 milijardi kuna, što uključuje i hotel Pinea, najveće pojedinačno ulaganje u hrvatskom turizmu ukupne vrijednosti 790 milijuna kuna, čija je izgradnja započela ove jeseni. Među značajnijim ulaganjima ove zime također će se repozicionirati Valamar Parentino 4* (ex Valamar Zagreb) s proširenom ponudom smještaja i usluga za obitelji.

>>>U okolici Valamar Resorta hobiti, gusari, vilenjaci, patuljci…

Valamar Riviera do sada je uložila gotovo 6 milijardi kuna u turizam, čime je prepoznata kao jedan od najvećih ulagača u Hrvatskoj i regiji.

U sezoni koju je obilježila stagnacija turističke potražnje, nastavili smo sa snažnim rastom pod utjecajem značajnih ulaganja u proteklom razdoblju. Najavljeni investicijski ciklus za Valamar predstavlja početak novog strateškog razdoblja do 2022. godine, u kojemu će fokus i dalje biti na ulaganjima u razvoj turističkog porfelja, destinacija i djelatnika na društveno odgovoran i održiv način”, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Valamar Riviera