PreporučenoTech

VIDEO: Boston Dynamics predstavio autonomne robotske ‘hendlere’ za skladišta

Boston Dynamics/YouTube

Boston Dynamics u friškom videu na YouTubeu predstavlja korisnog robota koji bi ljude mogao osloboditi teške i ako je suditi po iskustvu radnika u Amazonu depresivne rabote u skladištima.

Robot je temeljen na platformi Handle, predstavljenoj 2017. godine, s dizajnom koji stopala zamjenjuje kotačima.

“Kotači su brzi i učinkoviti na ravnim površinama, a noge mogu zakoračiti gotovo svugdje: kombiniranjem kotača i nogu, Handle ima najbolje iz oba svijeta,” kažu o odluci robotičari.

>>>DS Doll Robotics predstavio napredak u izradi robotskih družica: hot?, scary & NSFW

Uistinu, dva autonomna Handlea u videu stvarima hendlaju prilično vješto, koristeći senzore u ruci podižu kutije da bi ih, za razliku od pojedinih zajedljivih i mrgodnih ljudskih radnika, pažljivo naslagali na paletu. Pogledajte:

Prema speckama, robot svojim zračnim sisaljkama može podići 15 kilograma i jurcati brzinom od oko 15 km/h, a ako svu robu označite bar kodovima, može ispuniti i složenije narudžbe.

>>>Amazon krenuo s automatizacijom pakiranja, instalacijom strojeva koji zamjenjuju tisuće radnika

Jedna od kompanija koja bi rado automatizirala i robotizirala svoja skladišta ovako poslušnim i pažljivim autonomnim hendlerima je Amazon, što i nije loše.

Kako ovih dana kažu u prosvijetljenom svijetu, ljudi zapravo ne bi trebali raditi robotske poslove. “No robo jobs for humans!”, they say.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Grabancijaš/Ars Technica