FunPreporučeno

VIDEO: Komunistička partija Švedske nuka mlade da umjesto izlaska na EU izbore uživaju u seksu

Foto: kommunistiskapartiet.org

“Imate boljih stvari za raditi” poručuju švedski komunisti u promidžbenom spotu koji mlade poziva da umjesto izlaska na izbore ostanu doma i uživaju u seksu.

Komunisti na svojim stranicama nude 10 razloga za bojkot izbora 26. svibnja od kojih izdvajamo sedam paneuropskih, odnosno nevezanih uz unutarnja pitanja i politiku:

Komunistička partija Švedske je apsolutno protiv Europske unije. Njezini kandidati ne sudjeluju na općim, nacionalnim ili nadnacionalnim izborima. Partija je, ovih dana s manje nego više uspjeha, aktivna isključivo na lokalnim izborima.

  • “Visoka članarina”: Šveđani će prema procjenama vlade u europski proračun u 2021. uplatiti 54 milijarde kruna, više od uparenih proračunskih izdvajanja za nacionalnu policiju i sudstvo.
  • Korupcija: Europska unija moć predaje Bruxellesu i političari na toj misiji postaju milijunašima. Politička i ekonomska elita se stapaju, a demokraciju zamjenjuju birokracija i lobiranje koje garantira poslovne interese.
  • Uniformirana politika: u sjeni Bruxellesa sve mačke postaju sive, neovisno tko je u nacionalnoj vladi politika je ista. Proračunska pravila EU i ciljevi proračunskog viška jačaju klasne podjele.
  • Privatizacija: ugovori EU pokreću privatizaciju javnog prijevoza, infrastrukture i socijalnog sektora.
  • Rušenje cijene rada: sloboda kretanja u EU je rezultirala nekontroliranim uvozom rada, negativnim pritiskom na plaće i uvjete rada.
  • Smrt na poslu: na današnji život radnika direktno ili indirektno utječe EU. Nezdravo natjecanje (konkurentnost), varanje na tenderima, stres, liberalizacija zaštite na radu.. i nejasna pravila vode lošijem radnom okolišu, većem broju nezgoda ili nesreća.
  • Nedostatak stambenog prostora: nakon ukidanja društvene stanogradnje teret i odgovornost za financiranje građevinskog sektora je s države prebačen na domaćinstva.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima