Biznis i ekonomija

‘Visokokvalitetni porculan i staklo’ dobili primat u posluživanju putnika Njemačkih željeznica

Unutrašnjost vagona prve klase njemačkih željeznica; Foto: Reise - Travel/YouTube

Njemačke željeznice (Deutsche Bahn) najavljuju da će s 1. siječnja 2023. godine u putničke vagone vratiti porculan i staklo kao primarni oblik posluživanja.

>>>86 milijardi eura za ‘najveći program modernizacije željeznica u njemačkoj povijesti’: ministar

Putnici na međugradskim i brzim linijama prilikom naručivanja hrane i pića moći će birati između “visokokvalitetnog porculana ili stakla”, objavili su iz kompanije.

Čaše, tanjuri i zdjele koje se mogu ponovno koristiti bit će ponuđeni bez naknade za sve narudžbe iz bistroa. Plastične ili kartonske alternative ostat će dostupne na zahtjev.

>>>Siemens i Deutsche Bahn najavili prodor vlakova na vodik  

Deutsche Bahn promjene uvodi po sili zakona koji će s početkom iduće godine zahvatiti i druge ugostitelje, kafiće i restorane, čija je nova obveza za van naručenu hranu i piće ponuditi u posuđu koje se može ponovno koristiti. Zakon ne brani proizvode za jednokratnu upotrebu, ali alternativa kupcima mora biti ponuđena bez ekstra troškova.

>>>Njemačka žrtva za Ukrajinu rezultira papreno skupim super jeftinim javnim prijevozom

“Deutsche Bahn unaprjeđuje svoju zelenu tranziciju u cateringu,” rekao je šef operativnih poslova za putničku usluge, Michael Peterson.

Njemačke željeznice put prema zelenilu i održivosti utiru već dugo. Prijevoznik je u ožujku 50% hrane u vlakovima učinio vegetarijanskom.

>>>Transeuropski Ekspres prenoćio u Zagrebu, RH do kraja 2023. nabavlja 33 nova vlaka

Tvrtka je sama sebi odredila cilj postizanja “ugljične neutralnosti” u poslovanju do 2040. godine.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Grabancijaš/Guardian