Biznis i ekonomijaPreporučeno

‘Vjera u sebe, u ljude oko sebe i u zaposlenike’: Bomark Pak sedmi je EY Poduzetnik godine

Prema odluci neovisnog stručnog žirija Miljenko Borščak i Stiven Toš, vlasnici kompanije Bomark Pak, dobitnici su nagrade EY Poduzetnik godine na sedmom hrvatskom  izdanju ovog prestižnog izbora. Bomark Pak d.o.o. je izabran između pet finalista u snažnoj konkurenciji 44 kandidata iz 28 kompanija, a kao pobjednik sedmog nacionalnog izdanja predstavljat će Hrvatsku na svjetskoj završnici u Monacu. Uz nagrađeni Bomark Pak ovogodišnji finalisti bili su i Q d.o.o., Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb, Studio 3LHD d.o.o. i Sofa IT d.o.o..

>>>Pronalaženje i zadržavanje talenta najveći izazov za 85 posto poduzetnika: EY Poduzetnički barometar

Ovogodišnji EY Poduzetnik godine, Bomark Pak d.o.o. dio je Bomark Grupe koja se bavi proizvodnjom i prodajom ambalažnih proizvoda te je ujedno treći najveći europski i jedini hrvatski proizvođač stretch folija. Bomark Pak osnovan je 1992. kao mala obiteljska distributerska kompanija, a danas je respektabilni proizvođač i distributer koji posluje na području čitave Europe te broji preko 300 zaposlenih u proizvodnom pogonu u Ludbregu te uredima u Varaždinu, Sarajevu, Ljubljani i Beogradu.

Laureati; Foto: MPR/Handout

Automatizacija proizvodne linije, najmoderniji strojevi, ali i briga o okolišu i ekološkoj prihvatljivosti najkvalitetnijih proizvoda Bomark Paka, dokazuju predanost viziji uspješnosti kompanije koja posluje na međunarodnom tržištu.

“Ovom prilikom želimo čestitati svim nominiranima na hrabrosti što su svoje ideje pretvorili u uspješne poduzetničke priče. Trenutno smo među tri najbolja distributera ambalažnih proizvoda u Europi, a potaknuti ovom nagradom vjerujemo da ćemo postati prvi. Vjera u sebe, vjera u ljude oko sebe i u zaposlenike te ljubav prema onome što radimo, naše su vrijednosti i put prema uspjehu“, naglasili su u svom pobjedničkom govoru Miljenko Borščak i Stiven Toš iz Bomark Paka.

Usmjerenost na rješenja, a ne na probleme, predstavlja korak unaprijed za hrvatsko poduzetništvo, a svaka uspješna poduzetnička priča nadahnjuje i motivira, naglasio je prilikom uvodnog obraćanja Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska. “Svi naši kandidati koji su do sada sudjelovali u programu samo u 2020. generirali su 28,5 milijardi kuna prihoda i zajedno zapošljavali 30.000 ljudi, a to je samo ovaj osnovni, brojčani pokazatelj važnosti i njihove vrijednosti.  Vjerujemo, a i svakim danom se potvrđuje da EY Poduzetnik godine ispunjava svoju misiju promocije važnosti istinskih poduzetnika i poduzetništva za gospodarstvo, a zatim i društvo u cjelini“, zaključio je Berislav Horvat.

>>>EY prihode povećao za 4,1%, broj zaposlenih za 5,3% | poslovni rezultati

Neovisni stručni žiri sedmog izdanja programa EY Poduzetnika godine odabrao je prema globalnim kriterijima, koji se uz financijske pokazatelje temelje prije svega na inovativnosti i poduzetničkom potencijalu te samoj viziji i ideji poduzetnika. Članovi žirija su prijašnji pobjednici izbora Alan Sumina, Đuro Horvat, Marko Pipunić, Mate Rimac, Silvio Kutić i Hrvoje Josip Balen, zatim uspješni hrvatski poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević, dok je na čelu žirija od samog početka programa Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

“Nije čovjek uvijek čovjeku vuk. Štoviše, ova nagrada je dokaz upravo suprotnog – ona je dokaz novog vremena i novih ideja. Riječ je o elitnoj, ali ne i ekskluzivnoj nagradi. Ona slavi želju i veselje stvaranja, svaku individualnu priču kreiranja novih vrijednosti. Nagrada EY Poduzetnik godine predstavlja jednu sretniju perspektivu uspješnijeg, zdravijeg i održivijeg društva te prosperitetnije zajednice“, naglasio je važnost nagrade predsjednik žirija Emil Tedeschi.

Uspjesi finalista

Uz Bomark Pak, u finalu ovogodišnjeg izbora našlo se još 11 vodećih ljudi iz četiri perspektivne kompanije. Finalisti sedmog izdanja EY Poduzetnika godine bili su:

Dalibor Jurgec, Filip Ljubić i Vedran Tolić, vlasnici IT kompanije Q d.o.o. za kreiranje softverskih rješenja, uključujući razne mobilne i web aplikacije, Enterprise platforme te rješenja za e-trgovinu i e-učenje. Od osnutka 2015. pa do danas, Q se plasirao među 20 najbrže rastućih visoko-tehnoloških kompanija u Europi.

Prof. dr. sc. Dragan Schwarz, ravnatelj Specijalne bolnice Radiochirurgia Zagreb, privatne bolnice koja se bavi liječenjem metastatskih oblika bolesti kombinacijom radiokirurgije, radioterapije i kemoterapije te raspolaže vrhunskom opremom za dijagnostiku i liječenje raznih oblika karcinoma.

Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak i Paula Kukuljica osnivači i partneri u Studiju 3LHD d.o.o., arhitektonskom uredu usmjerenom na integraciju različitih disciplina, arhitekture, urbanog i pejzažnog krajolika te dizajna i umjetnosti. Studio 3LHD zaslužan je za projekte kao što su Most hrvatskih branitelja u Rijeci, hrvatski paviljoni na EXPO-u u Japanu 2005. i Španjolskoj 2008., Riva u Splitu te brojne među kojima su i kampusi Infobipa i Rimac Grupe.

Ivan Bešlić i Zlatko Hrkać vlasnici kompanije Sofa IT d.o.o., poznatije kao SofaScore koja razvija premium aplikacije za detaljno praćenje sportova i svih s time povezanih aktivnosti poput statistika klubova i igrača. Putem web stranice i mobilnih aplikacija koje pokrivaju oko 11.000 turnira u preko 20 različitih sportova na više od 30 jezika, korisnicima nude usluge rezultata uživo.

Impresivni poslovni rezultati finalista kao i velik broj prijavljenih kandidata za EY Poduzetnika godine, dokaz su snage hrvatskog poduzetništva. Njihova već svjetska reputacija i međunarodni uspjesi bacaju novo svjetlo na razvoj poduzetništva u Hrvatskoj te predstavljaju izvrstan poticaj i motivaciju za daljnji razvoj profitabilnih poslovnih priča.

>>>Edita Maretić Dimlić, Eva Smokrović i Marija Mraz najbolje poduzetnice u 2020. | HGK

Program ovogodišnje dodjele održao se pod generalnim sponzorstvom Erste banke, sponzorstvom Intercapitala, Wiener osiguranja, PPD Croatia, Vina Laguna te pod pokroviteljstvom Ministarstva financija, AmCham- a, HAMAG-BICRO-a i Hrvatske udruge poslodavaca.

Pratite nas na Google vijestima

via MPR