Biznis i ekonomija

‘Zajedništvo iznad konkurencije’: Kraljević Licardo predsjednica Zajednice industrije vjenčanja HGK

Na izbornoj sjednici Zajednice industrije vjenčanja Hrvatske gospodarske komore za predsjednicu zajednice izabrana je Iva Kraljević Licardo, suosnivačica tvrtke za organizaciju vjenčanja Weddings in Croatia.

Licardo je istaknula kako već dugo priželjkuje da se svi poduzetnici iz branše okupa i stave svoje probleme i ideje na stol. “Moj poslovni moto je – zajedništvo iznad konkurencije pa vjerujem da ovako udruženi možemo krenuti u sustavnu promociju vjenčanja kao turističkog proizvoda. Ne želim previše pričati o koroni, već želim gledati u budućnost. Kao struka moramo raditi na tome da standardiziramo svoje usluge. Ne smijemo dozvolimo da tržište manipulira nama, nego mi moramo njime upravljati, a to možemo postići tako da se držimo zajedno“, istaknula je Kraljević Licardo, dodavši  kako se nada da što više poduzetnika biti uključeno u kreiranje kratkoročnih i dugoročnih ciljeva branše.

Za zamjenice predsjednice Zajednice izabrane su direktorica i vlasnica tvrtke Altera Ivana Škrlec te Ivana Knezović, vlasnica agencije Promessi weddings & events.

>>>Morana Đurčević Musa nova voditeljica za komunikacije HGK

Škrlec je naglasila kako je odluka Stožera civilne zaštite po kojoj će se eventi moći održavati samo s covid putovnicom nije produktivna u realizacijskom smislu jer procijepljenost u Hrvatskoj još nije na razini koja bi mogla omogućiti rad u ozbiljnijem obujmu. „To direktno ekonomski utječe na našu djelatnost jer imamo smanjen broj gostiju, što dovodi u pitanje i samu isplativost održavanja evenata“, poručila je Škrlec.