PolitikaPreporučeno

14 umrlih i 577 zaraženih: COVID-19 | 10. veljače | detalji

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 577 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 14 osoba, priopćio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 2596, a u samoizolaciji su 12.762 osobe.

Među njima je 1055 pacijenata na bolničkom liječenju, 27 manje nego jučer, od toga su na respiratoru 92 pacijenta, jedan manje nego jučer.

>>>283 zaraza, umrlo 26 osoba: COVID-19 | 9. veljače | detalji

Do danas je ukupno testirano 1.244.515 osoba, od toga 6829 u posljednja 24 sata.

Do sada su ukupno zabilježene 236.333 osobe s koronavirusom, od kojih je 5238 preminulo. Ukupno se oporavilo 228.499 osoba, od toga 296 u posljednja 24 sata.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županije umrle su dvije osobe, a devetero je novozaraženih

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je devet novih slučaja zaraze koronavirusom, a dvije osobe su umrle, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Šest novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, a po jedan slučaj zaraze utvrđen je na području gradova Garešnica i Daruvar te općine Rovišće.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 30 pacijenta zaraženih  koronavirusom, od kojih je četiri na respiratoru, a 14 pacijenata je na opservaciji.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 398 osoba.

U posljednja 24 sata u Županiji su umrle dvije osobe s koronavirusom, a 128 od početka pandemije.

U Istri 9 novih slučajeva zaraze, počinje procjepljivanje šire populacije

Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri, a nakon već cijepljenih prioritetnih skupina, danas započinje procjepljivanje šire populacije, izvijestili su u srijedu iz istarskog Stožera civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 246 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno devet novozaraženih osoba s područja županije. Za pet osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod tri osobe epidemiološki radi o uvezenom slučaju i to dvije osobe s područja Zagreba te jedna iz Rijeke – naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalazi jedna osoba.

Od jučer se oporavilo se šest osoba, pa je trenutno u Istri 44 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 658 osoba.

Na odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je deset osoba, od kojih tri osobe u respiracijskom centru.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac potvrdio je da, nakon već cijepljenih prioritetnih skupina, danas u Istarskoj županiji započinje procjepljivanje šire populacije s time da su sada na redu osobe starije od 65 godina i kronični bolesnici i to najprije u Buzetu. Od sutra će se cijepljenje obavljati u Puli, Poreču, Rovinju, Labinu i Umagu, a u petak je na redu Pazin.

“Ako se cijepljenje nastavi redovito provoditi, doći ćemo u povoljnu situaciju, odnosno bit ćemo u ‘zelenom’. Moramo dati sve od sebe, jer nam se bliži turistička sezona bez koje ne možemo opstati. Prioritet je zadržati trenutnu situaciju i početi oprezno oslobađati građane od mjera” – poručio je Kozlevac.

Podsjetio je da se cijeli proces cijepljenja provodi u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Istarskih domova zdravlja koji koordiniraju liječnike obiteljske medicine.

U Koprivničko-križevačkoj županiji 17 novih slučajeva zaraze, umrla jedna osoba

Na području Koprivničko-križevačke županije u posljednja je 24 sata potvrđeno 17 novih slučajeva bolesti covid-19, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Na području županije trenutno je aktivno 97 slučajeva te bolesti, ozdravilo je 11 osoba, a na bolničkom je liječenju 35 osoba. U Općoj bolnici Koprivnica umrla je  jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1937. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području te županije, bolest covid-19 potvrđena je kod 5948 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 112 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju novoga koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana, poručili su.

U Primorsko-goranskoj županiji 62 novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 62 osobe, a testirano je 725 uzoraka, doznaje se iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u ukupnom broju obavljenih laboratorijskih testova je 7,8 posto.

Ozdravile su 63 osobe, pa je sada u županiji aktivno 428 slučajeva Covida-19.

U riječkoj bolnici se od Covida -19 liječi 31 osoba, a uz pomoć respiratora skrbi se o dva bolesnika.

Udjel liječenih osoba u ukupnom broju zaraženih sada je 7,2 posto.

Najviše oboljelih u županiji je u Rijeci i tzv. riječkom prstenu, a s obzirom na dob, najviše oboljelih je među radnom populacijom.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 10 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno deset novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19, javlja županijski stožer civilne zaštite.

Kako stoji u dnevnom izvješću, tri su novozaražene osobe iz Petrinje, dvije iz Siska, te po jedna iz Hrvatske Kostajnice, Sunje, Popovače, Kutine i Novske.

Stožer apelira na stanovnike županije da se u cilju sprječavanja širenja pandemije  pridržavaju svih mjera i preporuka nacionalnog i županijskog stožera.

U Zagrebačkoj županiji 36 novih slučajeva

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata utvrđeno je 36 novih slučajeva koronavirusa, ozdravile su 63 osobe, a umrla je jedna osoba, izvijestio u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Od početka pandemije evidentirane su 19.393 osobe s koronavirusom, izliječeno je 19020 osoba, a 68 osoba je umrlo. Trenutno je aktivno 305 slučajeva.

Od novooboljelih sedam su iz Velike Gorice, šest iz Jastrebarskog, četiri iz Samobora, troje iz Zaprešića i Rakovca, dvoje iz Bistre, te po jedan iz Svete Nedelje, Ivanić-Grada, Dugog Sela, Jakovlja, Pisarovine, Krašića, Kravarskog, Pokupskog, Kloštar Ivanića, Dubrave i Gradeca, a preminula je osoba iz Vrbovca.

33 novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji, dvoje umrlo

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 327 uzoraka od kojih je 33 bilo pozitivno na koronavirus, a umrle su dvije osobe, izvijestio je u srijedu osječko-baranjski Stožer Civilne zaštite..

Kako navode, 15 novopozitivnih osoba je iz Osijeka, šest su s područja Đakova, po dvije s područja općina Čepin, Satnica Đakovačka i Šodolovci, te po jedna iz općina Antunovac, Darda, Kneževi Vinogradi, Semeljci i Viškovci te grada Valpova.

„Na bolničkom liječenju nalazi se 69 osoba. Njih 52 liječe se u KBC-u, od kojih je 13 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je17 pacijenata. Umrle su dvije osobe u dobi od 73 i 94 godine”, priopćio je Stožer.

Na području županije u samoizolaciji je 787 osoba.

Policija je provela 22 provjere osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi. Obavili su i 194 nadzora objekata i nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 44 nadzora provođenja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima, prodavaonicama, pekarnicama i drugim objektima i nisu utvrdili nepravilnosti.

U Međimurskoj županiji još 37 osoba zaraženo koronavirusom

U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji je 37 novih osoba zaraženih koronavirusom, a umrlih nije bilo, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Po podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 203 osobe od čega su evidentirana 34 pozitivna slučaja na covid-19, što je 16,7 posto pozitivnih od broja testiranih. Obavljenim testiranjima s antigenskim brzim testovima evidentirana su dva pozitivna slučaja, dok je iz drugih županija javljeno o jednom pozitivnom slučaju.

U Županijskoj bolnici Čakovec ukupno je hospitalizirano 40 pacijenata pozitivnih na novi  koronavirus, od kojih su u protekla 24 sata hospitalizirana četiri pacijenta, a isto toliko ih je otpušteno. Na invazivnoj respiraciji su dva covid pozitivna pacijenta.

Na današnji dan nema medicinskih djelatnika pozitivnih na koronavirus.

U protekla 24 sata oporavilo se pet osoba, pa je boj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 201, priopćili su iz Stožera.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto ukupno 39.215 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u toj županiji ukupno je zabilježeno 11.478 oboljelih covid-19 osoba, a ukupno se oporavilo 11.046 osoba.

U Zadarskoj županiji 17 novih slučajeva

U posljednja 24 sata na području Zadarske županije utvrđeno je 17 osoba s koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Većina novozaraženih su kontakti prethodno oboljelih, a uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima.

Testirana su 233 uzorka, pod nadzorom je 835 osoba, od bolesti se oporavilo 19 stanovnika, a aktivno je 140 slučajeva.

Među novooboljelima sedmero ih je u Zadru, četvero u Pašmanu, te po jedna osoba u Benkovcu, Galovcu,Ninu, Pakoštanima, Polači i Vrsima.

U Općoj bolnici Zadar na covid odjelima hospitalizirana su  24 bolesnika, od kojih je jedan na respiratoru.

Policija je evidentirala jedno kršenje samoizolacije.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 21 novozaraženi

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, od kojih je 13 utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavila se 31 osoba, izvijestio je u srijedu županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 12 osoba iz Dubrovnika, četiri iz Konavala, dvije iz Župe dubrovačke te po jedna iz Metkovića, Ploča i Slivnog. Ukupno je zaraženo osam osoba muškog i 13 ženskog spola, a njih 14 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Oporavila se 31 osoba, od kojih 18 iz Dubrovnika, šest iz Blata, tri iz Konavala te po jedna iz Korčule, Orebića, Stona i Vele Luke.

Od jučer obrađena su 234 uzorka, a od početka pandemije ukupno 40.495.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 27 osoba. Jedan pacijent zahtijeva intenzivnu skrb.

U samoizolaciji su 654 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, oba na graničnom prijelazu, što je ukupno 330 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih preporučenih mjera.

U Lici devet novooboljelih i devet izliječenih

U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata utvrđeno je devet novooboljelih od covida-19 i devet izliječenih osoba,  izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Pozitivne nalaze dobilo je sedam osoba iz Otočca i dvije iz Gospića, te danas traje epidemiološka obrada njihovih kontakata.

Aktivnih je slučajeva 45, među kojima je devetoro novooboljelih koji su otkriveni jučerašnjim testiranjem među 85 testiranih osoba.

U samoizolaciji je 208 osoba.

Na liječenju u bolnici u Gospiću je šest covid pozitivnih pacijenata.

Do sada je umrlo ukupno 105 od ukupno 2895 osoba, a izliječeno je 2745 ljudi.

Split: u županiji 118 oboljelih, umro 80-godišnji muškarac

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja je 24 sata koronavirusom je zaraženo 118 ljudi, a u bolnici je umro 80-godišnji muškarac, doznaje se u srijedu u županijskom Stožeru civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od 865 obrađenih testova danas je u toj županiji 118 osoba pozitivno na covid infekciju, i to iz Splita 55, Kaštela 12, Makarske deset, Omiša i Solina po osam, Trilja četiri te po tri osobe iz Sinja i Baške Vode. Po dvoje novooboljelih ima Stari Grad, Dugi Rat, Podstrana i Cista Provo, a po jednog pozitivnog na koronavirus imaju Hvar, Imotski, Supetar, Trogir, Dicmo, Hrvace i Otok.

Među novooboljelima, 81 osoba pripada kontaktima prije oboljelih, a ostali se epidemiološki obrađuju.

U samoizolaciji je 1455 ljudi, na liječenju u splitskome KBC-u je 98 covid pozitivnih osoba, a osam ih je na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata umro je 80-godišnji muškarac koji je, uz mnoge komorbiditete, bio pozitivan na covid infekciju, rekli su u Stožeru.

Brodsko-posavska županija sa 16 novozaraženih

U srijedu je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno u Brodsko-posavskoj županiji, a prema podacima Županijskog stožera Civilne zaštite trenutno je 85 osoba pozitivno na koronavirus.

Među njima je 48 osoba na bolničkom liječenju, a dvije osobe trebaju potporu respiratora.

Pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji je 527 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji potvrđeno je četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. U toj županiji trenutno su 43 osobe pozitivne na koronavirus od kojih je 14 na bolničkom liječenju.

Mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 200 osoba. Među njima je i muškarac (30) iz Pakraca kojeg su policajci iz Policijske uprave požeško-slavonske u utorak oko 14 sati zatekli na ulici. Zbog kršenja određene samoizolacije policija protiv muškarca podiže prekršajnu prijavu.

U Varaždinskoj županiji 28 novih slučajeva koronavirusa

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Varaždinska županija u posljednjih tjedan dana ima ukupno 125 novih slučajeva. Broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika je 75, a broj novozaraženih na 100.000 stanovnika zadnjih 14 dana je 168.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 325 uzoraka, od kojih je 179 zaprimljeno preko covid-ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 14 posto, a u svim testiranim uzorcima devet posto.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 69 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 25 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, četvero ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 32 osobe su u Klenovniku od kojih je jedna na respiratoru, a osam ih je u Novom Marofu.

U posljednja 24 sata umrla je jedna osoba.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirane su 14.933 pozitivne osobe, aktivnih slučajeva je 132.

U Krapinsko-zagorskoj županiji 12 novozaraženih

Na području Krapinsko-zagorske županije u posljednja 24 sata evidentirano je 12 novih osoba pozitivnih na koronavirus, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U istom razdoblju oporavile su se dvije osobe pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 98, dok su u samoizolaciji 672 osobe.

Na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice trenutno je 11 pacijenata, a u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana njih 30, od kojih su dva na respiratoru.

U Zagrebu 88 novozaraženih

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 88, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 43.407, što je 45 osoba više, nego jučer, izvijestili su u srijedu iz NZJZ “Andrija Štampar”.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” obavljeno je 976 testiranja na SARS-CoV-2, a 77 nalaza je bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 64 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 189 osoba, stoji u priopćenju.

Od 64 obrađene pozitivne osobe: 22 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 25 osoba su kontakti COVID + osoba. Obrada za sedam osoba je još u tijeku. Dvije osobe obradili su liječnici obiteljske medicine, dok je jedna osoba doputovala iz BiH. Kod jedne osobe moguća je izloženost u zdravstvenoj ustanovi, a šest osoba su štićenici/djelatnici domova za starije ili ostalih ustanova socijalne skrbi.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su tri novooboljela korisnika i jedan djelatnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod četiri učenika i jednog nastavnika osnovne škole te jednog učenika srednje škole izrečena je mjera samoizolacije za 130 učenika osnovnih i devet učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 346 aktivnih slučajeva, priopćeno je.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (1)

  1. […] >>>14 umrlih i 577 zaraženih: COVID-19 | 10. veljače | detalji […]

Comments are closed.