PolitikaPreporučeno

2233 nova slučaja zaraze, 70 umrlih: COVID-19 | 24. prosinac | detalji

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 2 233 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 70 osoba, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Ukupno je 15 323 aktivnih slučajeva zaraze.

Među njima je 2749 pacijenata na bolničkom liječenju, 94 manje nego jučer, od toga su na respiratoru 292 pacijenta, jedan više nego jučer.

>>>Umrlo 66 osoba, popušta pritisak na bolnički sustav: COVID-19 | 23. prosinac | detalji

Od 25. veljače 2020. do danas ukupno je zabilježeno 202 319 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih su 3464 umrle, a ukupno su se oporavile 183 532 osobe od toga 2 797 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 48 054 osoba.

Do danas je ukupno testirano 982 850 osoba, od toga 8 343 u posljednja 24 sata.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 119 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno 119 novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer civilne zaštite.

Najviše novozaraženih, njih 55 je u Kutini, 30 ih je iz Popovače, 22 osobe su iz Novske, šest iz Lipovljana, dvije iz Lekenika, te po jedna iz Siska, Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice.

Stožer i dalje apelira na stanovnike županije da se dosljedno pridržavaju aktualnih mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.

U Primorsko-goranskoj županiji 256 novooboljelih, umrle tri osobe

U Primorsko-goranskoj županiji je u četvrtak 256 novooboljelih osoba od covida-19, a u Kliničkom bolničkom centru Rijeka su umrle tri osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Ozdravilo je 259 osoba, a aktivnih slučajeva je 2820. Tijekom proteklog dana testirana su 1003 uzorka.

Nastavlja se trend smanjenja udjela pozitivnih osoba među testiranima, tako da je sad 25 posto.

U Kliničko bolničkom centru Rijeka liječi se 147 osoba s covidom-19, od kojih je 16 na respiratoru.

U Koprivničko-križevačkoj županiji 76 novozaraženih, dvije osobe umrle

U Koprivničko-križevačkoj županiji 76 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravile su 72, a umrle dvije osobe u dobi od 71 i 78 godina koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Na području županije trenutno je 527 ljudi oboljelo od covida-19, a 68 se nalazi na bolničkom liječenju.

Od početka pandemije u Koprivničko-križevačkoj županiji zaraza je potvrđena kod 5025 ljudi.

Osječko-baranjska županija: 155 novozaraženih, umrlo sedam osoba

U Osječko-baranjskoj županiji 155 je novooboljelih dok je od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj bolnici umrlo sedam pacijenata u dobi od 46 do 81 godine, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

U osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 479 uzoraka, od kojih je 155 bilo pozitivno. Najviše novoboljelih, njih 42, je na području grada Osijeka s prigradskim naseljima, a slijede Našice (15), Đakovo (13), Beli Manastir i Čepin (po 10), dok ostala mjesta imaju manji broj novozaraženih.

Na bolničkom liječenju nalazi se 207 osoba oboljelih od covid-19, i to 162 u osječkom KBC-u, od kojih su 47 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 45 zaraženih pacijenata.

Na području županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 3.226 osoba, a policija je provjerila poštivanje mjere samoizolacije za 38 osoba, i to u 33 samoinicijativne provjere i pet po dojavi građana, a sve su osobe zatečene na prijavljenoj adresi, navode u Stožeru.

Tijekom prvog dana kontrole propusnica za kretanje građana izvan županije u kojoj imaju prebivalište, djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 6.012 vozila, odnosno 8.201 osobe, od kojih 30 nisu imali propusnice te im nije dopušten prolazak.

U Istri novih 57 slučajeva zaraze

Na području Istarske županije potvrđeno je 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga se za 41 osobu radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, izvijestili su u četvrtak iz istarskog Stožera civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 373 briseva na covid-19 te je potvrđeno 57 novozaraženih osoba. Za 41 osobu radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod dvije osobe epidemiološki radi o uvezenim slučajevima s područja Rijeke”, naveli su iz Stožera dodavši kako se u epidemiološkoj obradi nalazi 14 osoba.

Izliječeno je još 49 osoba. Trenutno je u Istri 558 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalaze 1602 osobe. Na odjelu infektologije pulske Opće bolnice na liječenju su 64 osobe, od toga su četiri osobe u respiracijskom centru.

“Za sada su brojke ipak u laganom padu, međutim brine nas broj hospitaliziranih na covid odjelu u pulskoj Općoj bolnici. Ukoliko se taj broj bude povećavao, bolnica će morati ograničiti druge aktivnosti, i to nije dobro”, kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Kozlevac je najavio i dolazak prvih doza cjepiva u Istru, i to između Božića i Nove godine, najvjerojatnije oko 28. prosinca.

Po njegovim riječima najprije će se  cijepiti štićenici i osoblje u domovima za starije osobe te medicinsko osoblje posebno s odjela za infektologiju, a potom i ostale prioritetne skupine.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 36 novozaraženih, dvije osobe umrle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih je 12 utvrđeno brzim antigenskim testom, dvije su osobe umrle, dok se 47 osoba oporavilo, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Umro je muškarac iz Metkovića rođen 1962. godine i žena iz Slivnog rođena 1972. godine.

Zaraženo je jedanaest osoba iz Dubrovnika, šest iz Konavala, pet iz Ploča, po tri iz Korčule, Lumbarde i Župe dubrovačke, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Metkovića, Opuzena i Orebića te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Ukupno je zaraženo 14 osoba muškog spola i 22 osobe ženskog spola, a za njih 26 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 47 osoba, od kojih 17 iz Korčule, 13 iz Metkovića, osam iz Dubrovnika, tri iz Lumbarde, po dvije iz Konavala i Ploča te po jedna iz Blata i Opuzena.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 43 osobe. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih šest na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji se nalazi 837 osoba. Od jučer obrađeno je 207 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 31 993.

Županijski Stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

U Zadarskoj županiji 57 novozaraženih

U posljednja 24 sata na području Zadarske županije 57 je novooboljelih osoba od covida-19, a umrla su četiri muškarca u dobi od 59, 67, 75 i 91 godine, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 299 uzoraka, pod aktivnim je nadzorom 2258 stanovnika, a aktivna su 692 slučaja.

Među novozaraženima 34 ih je u Zadru, četvero u Benkovcu, po troje u Bibinjama i Privlaci, po dvoje u Ninu i Poličniku te po jedna osoba u Biogradu, Obrovcu, Pašmanu, Posedarju, Preku, Ražancu, Stankovcima, Viru i Vrsima.

Na svim covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 60 oboljelih, od kojih je devet na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 20 pacijenata.

Do jutros u 8 sati Stožer civilne zaštite Zadarske županije zaprimio je 5016 zahtjeva za propusnice, a odobreno ih je 3216.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije, a od uspostave kontrolnih punktova 12 nije imalo propusnice za putovanje u druge županije te su upućene prema mjestu prebivališta.

BBŽ: 89 novozaraženih, jedna osoba umrla

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 89 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice liječi se 67 pacijenata, od kojih je sedam na respiratoru, a 26 pacijenata je na promatranju i za njih se čekaju nalazi testiranja.

Preminula je jedna osoba s koronavirusom. Ukupno je od početka pandemije umrlo 65 osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

U samoizolaciji su 2103 osobe.

Najviše novozaraženih, 32, je s područja grada Bjelovara, 26 novooboljelih je s područja Čazme, 11 novih slučajeva zabilježeno je na području Daruvara, pet je s područja općine Rovišće, po dvije s područja Grubišnog Polja te općina Hercegovac, Nova Rača, Štefanje i Ivanska, a po jedna novozaražena osoba je s područja Garešnice te općina Zrinski Topolovac, Šandrovac, Veliki Grđevac i Velika Pisanica.

Međimurska županija: 130 novozaraženih, dvije osobe umrle

U Međimurskoj županiji zabilježeno je 130 novozaraženih koronavirusom, a dvije su osobe umrle, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 264 osobe, od čega je 86 pozitivnih na virus COVID 19. Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, potvrđena su tri pozitivna slučaja, a epidemiolozi su na temelju kliničke slike, bez testiranja, dijagnosticirali zarazu kod 41 osobe.

Oporavilo se 160 osoba pa je trenutno na području županije aktivno 1018 slučaja zaraze. Ukupno je do sada u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 31.279 uzoraka.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, na liječenju je 128 pacijenata, od toga je njih šest hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno devet pacijenata.

U tercijarnom respiratornom centru smješteno je deset pacijenata, u palijativnom Covid centru 15, a ostali su Županijskoj bolnici Čakovec. Na respiratoru je 18 pacijenata, a u protekla 24 sata preminule su dvije osobe.

U zdravstvenom sustavu na virus COVID su pozitivna tri liječnika i 27 medicinskih sestara. U samoizolaciji su dva liječnika i tri medicinske sestre.

U bolnicama Karlovačke županije još šest umrlih od covida-19, ukupno 188

U Karlovačkoj su županiji 134 nova slučaja covida-19, ukupno oboljelih je bilo 6504, od kojih je u protekla 24 sata umrlo šest pacijenata, a ukupno je u bolnicama u Karlovcu, Ogulinu i Dugoj Resi do sada od covida umro 188 ljudi, priopćio je u četvrtak Stožer Civilne zaštite.

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji su 134 nova slučaja  zaraze i to u Karlovcu 75, Dugoj Resa 13,  Ogulinu 11, Josipdolu pet, Slunju, Netretiću i Vojniću po četiri, Krnjaku tri, te po jedan ili dva slučaja imaju Ozalj, Cetingrad, Draganić, Plaški, Barilović, Bosiljevo, Generalski stol i Žakanje.  

Hospitalizirano je ukupno 150 covid pacijenata, od kojih se u Karlovcu liječi njih 57, Dugoj Resi 50 i u Ogulinu 43. Na respiratoru su četiri pacijenta

U protekla 24 sata novoprimljenih je osam, a s liječenja otpušteno njih deset.

U samoizolaciji je 1287 osoba.

Utvrđeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Također je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja jedna osoba prijavljena Državnom odvjetništvu zbog “postojanja osnovane sumnje na širenje i prenošenje zaraznih bolesti”.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 67 novooboljelih, petero umrlih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 67 osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih je 55 pozitivnih na PCR testiranju te 12 na brzom antigenom testu, a umrlo je pet osoba, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima 19 je osoba iz Vinkovaca, pet iz Vukovara, po tri osobe su iz Borova, Ivankova, Otoka, Šarengrada i Županje, po dvije iz Iloka, Jarmine, Komletinaca, Korođa i Petrovaca, te po jedna osoba iz još 18 mjesta u županiji. Umrlo je pet osoba.

Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji oboljelo je 7478 ljudi, od kojih je izliječeno 6875, a umrle su 143 osobe.

Trenutačno je u bolnici 78 osoba, a u samoizolaciji ih je 1816. U protekla 24 sata testirane su 272 osobe, a dosad je ukupno testirano 32.696 ljudi.

Brodsko-posavska županija: 75 zaraženih i 1 umrli; Požeško-slavonska 25 slučajeva

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u četvrtak je izvijestio o 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom te o jednoj umrloj 84-godišnjoj osobi, dok je u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji potvrđeno 25 novozaraženih.

Od 75 novozaraženih u Brodsko-posavskoj županiji pet je potvrđeno antigenskim testovima, a 70 PCR testom. U slavonskobrodskoj i novogradiškoj bolnici trenutno se liječi 97 osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih 11 osoba pri liječenju treba potporu respiratora. Pod mjerom samoizolacije je 1.888 osoba.

U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji u četvrtak je zabilježeno 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je trenutno 575 aktivnih slučajeva zaraze.  33 osobe nalaze se na liječenju u bolnici. Mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 1.388 osoba.

Varaždinska županija: 100 novozaraženih, jedna osoba umrla

U Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je 100 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba oboljela od covida-19, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Varaždinska županija u posljednjih tjedan dana ima 773 nova slučaja zaraze, a broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika smanjio se na 470.

U srijedu je testirano 397 uzoraka. Udio pozitivnih na covid-19 među testiranim uzorcima pacijenata sa simptomima bolesti bio je 41 posto, a udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 25 posto.

Na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici je 261 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga su 124 pacijenta na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 20 ih je u jedinici intenzivnog liječenja, od kojih 17 na respiratoru, 70 ih je u Klenovniku, od kojih jedan pacijent na respiratoru, a 47 pacijenata je u Novom Marofu.

S kućnog liječenja u protekla 24 sata otpušteno je 110 osoba, a aktivnih slučajeva je 897.

Uz jednu umrlu osobu jučer, dosad je umrlo 237 ljudi koji su bili pozitivni na koronavirus, od kojih 133 tijekom prosinca.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije na koronavirus je bilo pozitivno 13.216 ljudi.

Krapinsko-zagorska županija: sedmero umrlih, 135 novozaraženih

U posljednja 24 sata u Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđeno je 135 slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je sedam osoba, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Oporavile su se još 263 osobe te je trenutačno 1296 aktivnih slučajeva zaraze, a u samoizolaciji je 1790 ljudi.

Na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama su 24 bolesnika sa SARS CoV-2 infekcijom, a na istom takvom odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama njih 29.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je 88 bolesnika pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih je 12 na respiratoru.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji petero umrlih i 243 novozaražene osobe

Na području Splitsko-dalmatinske županije od 908 obrađenih testova potvrđene su 243 osobe pozitivne na koronavirus, a pet ih je umrlo, izvijestio je u četvrtak  županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata umrlo je pet muškaraca u dobi od 65, 67, 81, 82 i 85 godina. Oni su, uz mnoge komorbiditete, bili pozitivni i na covid infekciju.

Među novooboljelima najviše je osoba iz Splita (106),  Kaštela (19), Sinja (16), Solina (14) i Trogira (11) te po deset iz  Makarske i Podbablja.

Među novooboljelima 157 njih su kontakti prije oboljelih, a ostali se epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je 3625 ljudi.

Na liječenju u splitskome KBC-u je 158 covid  pozitivnih osoba, od kojih je 14 na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.

Virovitica broji 32 nova slučaja zaraze

Na području Virovitičko-podravske županije 32 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dva muškarca od 85 i 80 godina su preminula, izvijestio je u četvrtak navečer Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novooboljelima je i jedno dijete.

Najveći broj novozaraženih dolazi iz Virovitice (16) i Slatine (7). U Suhopolju je troje novooboljelih, Čačincima dvoje, a u Orahovici,  Čađavici, Crncu i Lukaču po jedan.

U virovitičkoj Općoj bolnici na liječenju je 56 oboljelih, a u osječkom KBC-u hospitalizirane su četiri osobe s područja Virovitičko-podravske županije.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 2737 osoba, a 63 je preminulo.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (1)

  1. […] 2233 nova slučaja zaraze, 70 umrlih: COVID-19 | 24. prosinac | detalji 24/12/2020 […]

Comments are closed.