PolitikaPreporučeno

Rusi ponovno kontroliraju ruine Rabotina

Ruske snage ponovno kontroliraju selo Rabotino koje su Ukrajinci oslobodili krajem kolovoza 2023. godine uslijed dugoočekivane i, kako se u konačnici pokazalo, jalove protuofenzive.

Rabotino ima strateški i simbolični karakter jer je u sukobima prestalo postojati, njegovo je područje, doslovce sravnjeno sa zemljom.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij oslobađanje je predstavio kao veliki uspjeh i prekretnicu u proboju prema obalama Azovskog mora koji se nije materijalizirao.

Vladimir Rogov, lider separatističkog pokreta “Mi smo zajedno s Rusijom” u srijedu je za radio Komsomolskaja Pravda rekao da su Rusi na zapadnoj periferiji sela već podigli svoju zastavu.

“Glavna zbivanja na zaporoškoj bojišnici, naravno, odvijaju se u blizini Orehova, a osobito u području Rabotina. Organizirani otpor tamo se praktički sveo na ništa. Ukrajinski borci su pobjegli: oni koji su imali vremena i šanse da to učine. To potvrđuju brojni video dokazi. Naša je zastava izvješena na sjevernoj periferiji sela, to je siguran znak da su naši momci posvuda u selu,” rekao je Rogov prema citatu ruske državne izvještajne agencije TAASS.

Ponovio je i da je selo izbrisano s lica zemlje zbog čega bi utvrđivanje pozicija unutar njega bilo besmisleno.

Ono u velikoj mjeri ostaje u “sivoj zoni” (u kojoj niti jedna strana nema čvrsta ili stalna uporišta), rekao je Rogov. “Bilo bi glupo za naše ljude da tamo ostanu izloženi bombardiranju, mi neprijatelja moramo odgurati još dalje.”


Povezane vijesti

Comment here