PolitikaPreporučeno

32 osobe umrle, 1165 zaraženo: COVID-19 | 2. studeni | detalji

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 1165 novih slučaja zaraze koronavirusom, a umrle su 32 osobe, najviše do sada, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 14734. Među njima je 1127 pacijenata na bolničkom liječenju, 30 više nego jučer, od toga su na respiratoru 94 pacijenta, 13 više nego jučer.

>>>16 umrlih, 2179 zaraženih: COVID-19 | 1. studeni | detalji

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, evidentirano je 52.660 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je 594 umrlo.

Ukupno su se oporavile 37.332 osobe, od toga 2293 u zadnja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 25.925 osoba.

Do danas su ukupno testirane 507.163 osobe, od toga 5115 u posljednja 24 sata.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 50 novozaraženih, među njima i troje iz doma

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a među njima je i troje iz privatnog doma za starije, priopćili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite u ponedjeljak.

Najviše osoba, njih 31, je iz Bjelovara, pet novooboljelih osoba s područja je Daruvara, tri novozaražene osobe iz općine Rovišće, po dvije novooboljele osobe s područja su Grubišnog Polja i Hercegovca, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Nova Rača, Veliko Trojstvo, Sirač, Zrinski Topolovac, Štefanje, Veliki Grđevac i Šandrovac.

Većina novozaraženih osoba s daruvarskog područja, njih tri, vezane su uz privatni dom za starije i nemoćne osobe u kojem je već bilo pozitivnih slučajeva na covid-19.

U samoizolaciji je 489 osoba.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 14 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno je 14 novozaraženih osoba koronavirusom.

Kako stoji u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, riječ je o tri osobe iz Siska i isto toliko s područja grada Kutine, dvije osobe iz Popovače, te po jednoj osobi iz Novske, Hrvatske Kostajnice, Jasenovca, Lekenika, Hrvatske Dubice i Martinske Vesi.

Stožer je uputio apel svim žiteljima županije da se dosljedno pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite.

Sedam novozaraženih u Istri

Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je tijekom protekla 24 sata u Istri a taj je broj novozaraženih znatno manji jer je u nedjelju bilo i puno manje testiranja, izvijestio je u ponedjeljak istarski Stožer Civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 70 uzoraka briseva na Covid-19 te je potvrđeno sedam novozaraženih osoba s područja županije. Kod dvije osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima, po jedna je iz Rijeke te iz Bosne i Hercegovine, dok se u pet slučajeva radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe”, istaknuo je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac.

Tijekom jučerašnjeg dana izliječeno je 27 osoba, trenutno je u Istri 275 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalaze 363 osobe.

“Kao i uvijek tijekom vikenda imamo manje testiranja, a samim time manji je broj novozaraženih. Bolnica nam se pomalo puni, trenutno je 21 osoba hospitalizirana, no nema razloga za zabrinutost jer je stanje u pulskoj Općoj bolnici pod kontrolom. Svi su pacijenti smješteni u staroj Mornaričkoj bolnici”, istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

U Zagrebačkoj županiji 288 novooboljelih

U Zagrebačkoj županiji novooboljelih je u ponedjeljak 288, izvijestili su iz te županije.

Samoizolacija je propisana učenicima osmih razreda osnovnih škola, dva razreda glazbene škole te za osam učenika jedne škole stranih jezika. Zaprimljen je pozitivan nalaz jedne korisnice doma za starije na vrbovečkom području. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Od 27.listopada su na snazi dodatne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije koje su  dostupne ovdje.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka, 2.11.2020. do 10:00 sati evidentirano je 3586 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 1102 osobe, a 26 osoba je preminulo.

Trenutno je aktivno 2458 slučajeva.

Osijek: umrlo pet osoba, u županiji 49 novih slučajeva zaraze

Od posljedica zaraze koronavirusom u osječkome KBC-u umrlo je pet osoba, a u Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je 49 novih slučajeva zaraze, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkome KBC-u umrli su 83-godišnjakinja iz Tenja, 65-godišnjakinja iz Palače, 84-godišnjak iz Viljeva, 83-godišnjak iz Osijeka te 69-godišnjakinja iz Osijeka, a svi su, osim covida-19, imali i druge teške bolesti, priopćili su iz Stožera.

U laboratoriju za mikrobiologiju osječkoga KBC-a u posljednja 24 sata testirano je 187 uzoraka od kojih je 49 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše novooboljelih, njih 20 je iz Osijeka, po sedam je iz Našica i Donjeg Miholjca, a ostala mjesta imaju manji broj novooboljelih.

Na liječenju u osječkome KBC-u je 108 oboljelih od covida-19, od kojih su 24 osobe na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici u Našicama na liječenju je 13 oboljelih.

U Stožeru ističu kako je u županiji od početka epidemije od koronavirusa oboljelo 3527 ljudi, a dosad ih je izliječeno 2420.

Prema podatcima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, samoizolacija je u posljednja 24 sata određena za 49 kontakata pozitivnih osoba, a pod tom mjerom u županiji je ukupno 3451 osoba.

Policija je provela 38 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i sve je zatekla na prijavljenoj adresi, a provjerom jedne dojave građana u Belome Manastiru utvrđeno je kršenje te mjere.

Budući da je Ministarstvo zdravstva proglasilo KB “Dubrava” isključivo za COVID bolnicu, županijski Stožer civilne zaštite obavještava građane koji su imali zakazane preglede, operativne zahvate ili druge usluge u KB “Dubrava” da se jave svojim izabranim liječnicima te dogovore nove termine za potrebne usluge u drugim bolnicama.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 69 novopozitivnih osoba

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je 69 novih pozitivnih osoba, izvjestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novopozitivnima 23 osobe su iz Vinkovaca, osam iz Ivankova, po šest iz Vukovara i Županje, tri iz Iloka, po dvije iz Andrijaševaca, Bršadina, Cerne i Tovarnika te po jedna Berka, Čakovaca, Đeletovaca, Drenovaca, Gradišta, Ilače, Jarmine, Komletinaca, Nijemaca, Pačetina, Šiškovaca, Sotina i Vrbanje i dvije osobe s boravištem izvan županije.

Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji obolilo je  2109 osoba, od kojih je 1618 osoba izliječeno, a 24 su umrle.

Trenutno je 40 osoba hospitalizirano, u samoizolaciji nalazi se 820 osoba, dok je u protekla 24 sata testirano 46 osoba. Ukupno je testiranih 17.529 osoba.

Iz sustava zdravstva pozitivno je 38 radnika, među kojima je 11 liječnika, dok se u samoizolaciji iz toga sustava nalazi 78 radnika, od kojih je 33 liječnika.

Varaždin: u županiji rekord – 191 novozaražena osoba

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđen je 191 novi slučaj zaraze koronavirusom, što je dosad najviše u jednom danu, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Umrla je osoba starije životne dobi koja je bila pozitivna na covid-19, a bolovala je i od drugih teških bolesti.

Na bolničkom liječenju su 82 osobe s težom kliničkom slikom, 58 ih je na odjelu infektologije u Varaždinu, 10 na respiratoru u jedinici intenzivnog liječenja, a 14 ih u bolnici u Klenovniku.

U posljednjih tjedan dana potvrđeno je 840 novih slučajeva zaraze u Varaždinskoj županiji, čime je broj novih slučajeva na 100.000 stanovnika u sedam dana dostigao 500.

Nakon što je ozdravilo 55 osoba koje su bile na kućnom liječenju, u Varaždinskoj županiji trenutačno ima 905 aktivnih slučajeva bolesti, a od početka pandemije do danas potvrđeno je 1900 slučajeva zaraze.

U samoizolaciji je više od 2100 osoba, a epidemiološka obrada traje.

U četiri ustanove socijalne skrbi na području Varaždinske županije pozitivni su korisnici i zdravstveni djelatnici. Epidemiološka obrada još traje, izoliraju se kontakti i uzimaju brisevi, a dosad je covid-19 potvrđen u 34 korisnika i 18 djelatnika.

Dvanaest novozaraženih u Međimurskoj županiji

U Međimurskoj županiji evidentirano je 12 novozaraženih koronavirusom, a pet je starijih osoba umrlo, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata testirane su 72 osobe. Evidentirano je 12 osoba pozitivnih na koronavirus, uključujući testiranja u drugim laboratorijima pa se statistički vode pod Međimursku županiju.

U protekla 24 sata umrlo je pet osoba koje su bile pozitivne na koronavirus, od kojih četiri muškarca i jedna žena u dobi od 75 do 86 godina. Svi umrli imali su brojne teške dodatne bolesti, ističe se u priopćenju.

Ozdravilo je 50 osoba.

Iz Županijske bolnice Čakovec u posljednja 24 sata otpušteno je devet pacijenata i primljeno šest novih. Od 43 hospitalizirane osobe, pet ih je na respiratoru. Iskoristivost bolničkih kapaciteta za Covid-19 pozitivne pacijente je 72 posto. U pripremi je dodatnih 20 bolničkih kreveta.

U zdravstvenom sustavu Međimurske županije na koronavirus su pozitivna dva liječnika i 11 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze dva liječnika i devet medicinskih sestara, navode iz međimurskog Stožera civilne zaštite.

U Brodsko-posavskoj županiji 118 novozaraženih, umrla jedna osoba

U Brodsko-posavskoj županiji je 118 novooboljelih od Covida-19, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U slavonskobrodskoj bolnici umrla je 72-godišnja žena koja je imala i druge zdravstvene tegobe, navode iz Stožera.

U  županiji su trenutačno 594 osobe pozitivne na koronavirus, 45 ih je pod nadzorom liječnika u bolnici, a 757 pod mjerom samoizolacije.

Od početka epidemije na području Brodsko-posavske županije na koronavirus je bilo pozitivno 1637 ljudi, a umrlo je 12 osoba.

U proteklom tjednu inspektori civilne zaštite proveli su 136 nadzora nad poštovanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima i na javnim skupovima. Epidemiološke mjere prekršilo je 18 gospodarskih subjekata, najčešće kafići (devet) i prodavaonice. Prekršiteljima se i dalje izriču samo upozorenja.

68 novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji, dvoje umrlo

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata je 68 novooboljelih od Covida-19, a dvije osobe su umrle, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Obrađeno je 199 testova.

Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo među 68 novopozitivnih na Covid infekciju iz Splita ih je 39, Solina sedam, Kaštela četiri, Sinja troje, Imotskog i Omiša po dvoje, te po jedna osoba iz Supetra, Trilja, Trogira, Vrgorca, Baške Vode, Dugog Rata, Marine, Nerežišća, Podbablja, Postira i Šestanovca.

“Od ukupnog broja novooboljelih 22 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1911 osoba se nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 82 COVID pozitivnih osoba, dok se osam osoba nalazi na respiratoru”, priopćili su iz županijskog Stožera CZ.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrle su dvije osobe – i to muškarac od 74 godine i 60-godišnja žena. Oboje umrlih su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju, dodaju iz Stožera CZ.

Krapinsko-zagorska županija: 37 novozaraženih

U protekla 24 sata potvrđeno je 37 novozaraženih koronavirusom s područja Krapinsko-zagorske županije, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite, koji ističe da je od 25. listopada umrlo osam osoba.

Novozaražene osobe su s područja 19 gradova i općina, a najviše ih je – pet iz Krapinskih Toplica.

Stiglo je i 128 negativnih nalaza, a još se čekaju rezultati testiranja 97 uzoraka.

U Općoj bolnici u Zaboku i bolnici hrvatskih veterana od 25. listopada, kad je otvoren COVID odjel, umrlo je osam ljudi pozitivnih na koronavirus, navodi se u priopćenju.

Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije je 1050, a u samoizolaciji su 904 osobe.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (1)

Comments are closed.