PolitikaPreporučeno

78 umrlih i 3363 novozaraženih – zauzeta još 72 kreveta: COVID-19 | 13. prosinac | detalji

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 3363 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 78 osoba, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju danas se nalazi 2864 pacijenta, 72 više nego jučer, od kojih je na respiratoru njih 295, isto kao jučer.

U posljednja 24 sata umrlo je 78 osoba zaraženih koronavirusom.

>>>Mučnih, rekordnih 78 mrtvih: COVID-19 | 12. prosinac | detalji

U Hrvatskoj je u ovom trenutku ukupno 25035 aktivnih slučajeva covida-19.

U samoizolaciji je trenutno 59 388 osoba.

Od početka epidemije do danas ukupno je zabilježeno 175886 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 2640 umrlo.

Ukupno se oporavilo 148 211 osoba, od toga 3520 u posljednja 24 sata.

Do danas je ukupno testirano 882 282 osoba, od toga 9 767 u posljednja 24 sata, naveo je Nacionalni stožer CZ u dnevnom izvješću.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 156 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 156 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Kako navode u izvješću, riječ je o 37 osoba s područja Siska, 36 iz Petrinje, 31 iz Kutine, 18 iz Popovače, osam osoba s područja Gline, sedam iz Novske, četiri iz Lipovljana, tri iz Velike Ludije, po dvije osobe iz Dvora, Sunje, Lekenika i Martinske Vesi, te po jedna osoba iz Hrvatske Kostajnice, Gvozda, Topuskog i Jasenovca.

Stožer je opetovano pozvao građane da se u cilju borbe protiv pandemije pridržavaju mjera i preporuka.

Pula: 79 novozaraženih u Istri, umrla jedna osoba

U Istri je potvrđeno novih 79 slučajeva zaraze koronavirusom, a u pulskoj je bolnici umrla 88-godišnja covid pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 347 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 79 novozaraženih osoba s područja županije. Za 58 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod devet osoba epidemiološki radi o uvezenim slučajevima i to četiri iz Italije, tri iz Zagreba te po jedan slučaj iz Rijeke i Karlovca, navodi se u izvješću. Iz Stožera napominju i kako se u epidemiološkoj obradi nalazi dvanaest osoba.

Od subote je izliječeno 58 osoba, trenutno je u Istri 708 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1404 osoba. U pulskoj Općoj bolnici na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 58 pacijenata, od toga dvoje u respiracijskom centru. U pulskoj bolnici umrla je 88. godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

Ustvrdivši kako će se loše i nepovoljne epidemiološke prilike u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Istri, teško značajnije promijeniti u slijedećih desetak dana te kako iz tog razloga mjere zabrane rada ugostiteljskih objekata mogu biti jedino produžene, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac potvrdio je još jednom kako dočeka na otvorenom, adventskih sajmova i novogodišnjih koncerata definitivno neće biti.

“Brojke nam rastu i ne vidim da se tu nešto može promijeniti do kraja godine, odnosno ne vjerujem da će one tako rapidno pasti da bi se mjere olakšale. Hoteli koji rade nastavit će raditi uz rigorozne uvjete za goste u svom objektu, no u Istri niti jedan hotel nije najavio organiziran doček Nove godine”, istaknuo je Kozlevac. Ponovio je kako novi slučajevi zaraze koronavirusom uglavnom dolaze iz obiteljskih okruženja te je stoga još jednom pozvao građane da ostanu kod kuće i ne idu nikamo.

“Vrijeme je da se zaštitimo i poštujemo četiri postulata – nosimo masku, držimo distancu, održavamo higijenu i prozračujemo prostor”, zaključio je Kozlevac podsjetivši kako od sutra učenici srednjih škola te viših razreda osnovnih škola u Istarskoj županiji prelaze na online nastavu.

Bjelovar: 146 novozaraženih koronavirusom, tri osobe umrle

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 146 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri su osobe umrle, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše novozaraženih, njih 94, je iz Bjelovara, 19 iz Čazme, šest  s područja Kapele, pet  je s područja općine Veliko Trojstvo, četiri iz Hercegovca, po troje su s područja gradova Garešnica i Grubišno Polje te općine Ivanska, po dvoje iz općina Dežanovac, Zrinski Topolovac i Rovišće, a po jedna novooboljela osoba s područja je općina Severin, Nova Rača i Štefanje.

Na covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 65 pacijenata zaraženih koronavirusom od kojih je sedam na respiratoru. Također, 19 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

U samoizolaciji je 2039 osoba.

Umrlo je troje zaraženih koronavirusom čime je ukupno 57 umrlih od početka pandemije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na osječko-baranjskom području 129 novozaraženih i sedmoro umrlih

U Osječko-baranjskoj županiji u nedjelju je zabilježeno 129 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je od posljedica zaraze umrlo sedmoro osoba, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

U laboratorijima za mikrobiologiju osječkog Kliničkog bolničkog centra i županijskog Zavoda za javno zdravstvo u zadnja 24 sata testiran je 371 uzorak od kojih je 129 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novopozitivnih, njih 51 zabilježeno je na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (51), a slijede gradska područja Našica s 18 i  Valpova s 10 novih slučajeva, dok ostala mjesta imaju manji broj novoboljelih, priopćili su iz Stožera.

U proteklom danu u osječkom KBC-u i Općoj županijskoj bolnici Našice umrlo je sedmoro osoba od kojih je najstarija imala 87, a najmlađa 55 godina, a sve su uz covid-19 imale i druga oboljenja.

Na bolničkom liječenju nalazi se 259 oboljelih, odnosno 197 u osječkom KBC-u od kojih je 40 na respiratoru, te 62 našičkoj Općoj županijskoj bolnici.

U samoizolaciji je na području te županije 2801 osoba.

Policija je u 21 samoinicijativnoj provjeri sve osobe zatekla na prijavljenoj adresi, no policija je slijedom dojave građana utvrdila dva slučaja kršenja mjera izolacije u Osijeku te po jedan u Donjem Miholjcu i Našicama.

Pripadnici policije obavili su i 98 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera, ističu u osječko-baranjskom Stožeru.

Zagrebačka županija: 350 novooboljelih

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 350 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a najviše ih je u Velikoj Gorici i Zaprešiću, navodi se u dnevnom izvješću te županije.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, trenutno je 5016 aktivnih slučajeva zaraze u toj županiji, a samoizolacije je propisana učenicima 20 razreda osnovnih škola.

Najviše novooboljelih je u gradovima, u Velikoj Gorici 73, slijedi Zaprešić sa 61 slučajem, a 44 ih je u Dugom Selu. Nadalje,  Samobor bilježi 36 novooboljelih, 23 Ivanić-Grad, 19 Vrbovec, 18 Sveti Ivan Zelina, 13 Sveta Nedelja te četiri Jastrebarsko.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja te ističu da svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 36 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u nedjelju je zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom na 278 obrađenih uzoraka, dok je 61 osoba izliječena, izvijestio je u nedjelju županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 20 osoba iz Dubrovnika, sedam iz Župe dubrovačke, tri iz Konavala, dvije iz Slivnog te po jedna iz Blata, Korčule, Metkovića i Zažablja.

Za 22 osobe utvrđena je epidemiološka veza, napominju u Stožeru.

Od 61 izliječenog 21 ih je iz Dubrovnika, 13 iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, četiri iz Konavala, po tri iz Opuzena i Ploča, po dvije iz Dubrovačkog primorja i Kule Norinske, te po jedna iz Korčule, Lumbarde, Orebića, Smokvice, Stona i s Mljeta.

U dubrovačkoj bolnici liječi se 66 pacijenata od kojih je šest na ventilaciji i jedan na kisiku.

Od jučer je obrađeno 278 uzoraka, a od početka epidemije 29.292.

U samoizolaciji se nalazi 2140 osoba.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

U Ličko-senjskoj županiji novooboljele 52 osobe

U Ličko-senjskoj županiji 52 su novooboljele osobe od covida-19, a 46 osoba je izliječeno, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Do sada je oboljelo 2208 ljudi, 61 osoba je umrla, a ukupno je od covida-19 ozdravilo 1728 osoba.

Aktivnih je slučajeva 419, među kojima su i 52 novooboljele osobe. U Gospiću je 14 novooboljelih, u Senju 13, Otočcu devet, Korenici šest, tri u Udbini, po dvije u Perušiću i Donjem Lapcu, a po jednu novooboljelu osobu imaju i Novalja, Vrhovine i Lovinac.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba, te je u posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 96 osoba.

Pod aktivnim nadzorom i samoizolacijom je 1161 osoba.

U Zadarskoj županiji 90 novozaraženih, dvoje umrlih

Na području Zadarske županije potvrđeno je 90 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od posljedica covida-19 i prijašnjih kroničnih bolesti umrla su dva muškarca u dobi od 70 i 71 godinu, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

Jedan od njih umro je u Općoj bolnici Zadar, a drugi u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan.

Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 351 uzorak, a pod nadzorom je 2245 osoba. Trenutačno je 1712 aktivnih slučajeva zaraze, a u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan koronavirusom zaraženo je 26 pacijenata i 17 djelatnika.

Među novooboljelima u Zadru ih je 46, u Obrovcu petero, po četvero u Benkovcu i Sv. Filipu i Jakovu, po troje u Bibinjama, Poličniku i Ražancu, po dvije osobe potvrđene su u Gračacu, Ninu, Novigradu, Pakoštanima, Pašmanu, Posedarju, Salima i Sukošanu te po jedna osoba u Biogradu, Kalima, Pagu, Privlaci, Starigradu i Škabrnji.

Na svim covid odjelima zadarske opće bolnice hospitalizirana su 72 bolesnika, od kojih je 12 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju su 24 pacijenta.

Policija je evidentirala jedno kršenje samoizolacije.

Troje umrlih i 37 novih slučajeva zaraze u Koprivničko-križevačkoj županiji

Novih 37 slučajeva zaraze zabilježeno je u nedjelju na koprivničko-križevačkom području, gdje su umrle tri zaražene osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne stožer.

Osobe u dobi od 79, 76 i 74 godine, umrle u Općoj bolnici Koprivnica, imale su uz koronavirus druge dijagnoze u kliničkoj anamnezi.

U posljednja 24 sata ozdravilo je 89 ljudi pa je u toj županiji aktivno 968 slučajeva, dok se 90 oboljelih nalazi na bolničkom liječenju.

Od početka pojave virusa u toj je županiji koronavirus potvrđen je u 4266 slučajeva.

U Brodsko-posavskoj 100 novih slučajeva zaraze, dvoje umrlih

U Brodsko-posavskoj županiji potvrđeno je 100 novih slučajeva zaraze koronavirusom te dvoje umrlih u dobi od 58 i 78 godina, dok su u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji evidentirana 34 novozaražena, izvijestili su u nedjelju stožeri civilne zaštite.

U Brodsko-posavskoj županiji na bolničkom liječenju trenutno je 81 osoba, od kojih 11 treba potporu respiratora. Mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 1.817 osoba.

U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji. uz 34 nova slučaja zaraze, ukupno je 539 osoba pozitivno na koronavirus, a 52 pozitivne osobe su na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 1.537 osoba.

U Krapinsko-zagorskoj županiji 157 novooboljelih , pet osoba umrlo

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 157 novih slučajeva zaraze  koronavirusom, a pet je osoba umrlo, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše novozaraženih, 19, je s područja općine Sveti Križ Začretje. Dvoznamenkasti porast broja zaraženih, po 10, imaju grad Zabok i općina Marija Bistrica.

Oporavilo se 96 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 1.717. U samoizolaciji se nalazi 1.720 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 85 zaraženih, od kojih je 11 na respiratoru.

Na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice nalazi se 26 pacijenata, a na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice 28 pacijenata.

U Karlovačkoj županiji pet umrlih i 86 novooboljelih

U Karlovačkoj županiji zabilježeno je 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je pet osoba, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Od 169 ljudi na liječenju u bolnicama, desetero ih je na respiratoru.

U Specijalnoj bolnici za produženo liječenje nalazi se 60 pacijenata, u Općoj bolnici u Karlovcu 58, te u Općoj bolnici Ogulin 51.

S bolničkog liječenja u posljednja 24 sata otpušteno je devetoro pacijenata.

Po dvije osobe umrle su u dugoreškoj i karlovačkoj bolnici, te jedna u ogulinskoj.

Od 86 novooboljelih 16 ih je iz ustanove u sustavu socijalne skrbi, 48 z Ogulina, 16 iz Josipdola, 14 iz Karlovca, dvije iz Cetingrada, te po jedna iz Duge Rese, Slunja, Draganića, Generalskog Stola, Plaškog i Barilovića.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 428 novooboljelih, devet osoba umrlo

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 871 obrađenog testa 428 ih je pozitivno na covid infekciju, a devet osoba je umrlo, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrlo je devet  osoba – pet muškaraca u dobi od 73 do 93 godine te četiri žene u dobi od 69 do 95 godina, a svi su uz zarazu koronavirusom  imali i druge kronične bolesti.

Među novooboljelima 183 je iz Splita, 34 iz Sinja, 31 iz Kaštela,  27 iz Omiša te 20 iz Solina.

Iz Makarske je 14 novooboljelih, iz Trilja 13, iz Imotskog devet, iz Trogira osam, iz Gradca sedam,  a po šest iz Dugopolja i Otoke,  po pet iz Klisa i Muća,  po četiri iz Dicma i Dugog Rata, po tri iz Hvara,  Okruga,  Podbablja,  Podstrane,  Runovića i Ciste Provo,  po dvije iz  Komiže,  Vrlike,  Marine, Prološca i Šolte, te po jedna osoba iz Starog Grada, Supetra,  Vrgorca,  Brela,  Jelse,  Milne,  Podgore, Prgometa,  Pučišća,  Segeta,  Selca, Sućuraja,  Šestanovca,  Zagvozda i Zmijavaca.

Od ukupnog broja novooboljelih 232 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 3227 osoba je u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u KBC Split je 206 covid pozitivnih osoba od kojih je 16 na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.

U Međimurju 157 novih slučajeva zaraze, umrle tri osobe

Novih 157 slučajeva zaraze, a tri umrle osobe su umrle potvrđeno je u Međimurskoj županiji, gdje je osnovan posebni bolničkog Covid centra za palijativnu skrb.

Od jučer se oporavilo 248 osoba pa su u toj županiji trenutno aktivna 1633 slučaja, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Na respiratoru se nalazi 14 pozitivnih pacijenata.

Umrle su dvije žene od 90 i 85 godina te 76-godišnjak, koji su bolovali od teških kroničnih bolesti

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo u proteka 24 sata PCR metodom testirane su 333 osobe, a za 150 ih se pokazalo sa su pozitivne virus covid-19.

Kod šest osoba zarazu su utvrdili epidemiolozi na temelju kliničke slike, a stožer je primio informaciju da je kod jedne osobe zaraza utvrđena brzim antigenskim testovima, no napominju da epidemiološka služba nema ukupne podatke o testiranjima u drugim ustanovama.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 28.100 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec i tercijarnom respiratornom centru liječe se 143 pacijenta, među kojima je šestoro novih, dok ih je devetoro otpušteno.

Županijski Stožer izvijestio je da su predstavnici bolnice Čakovec i Međimurske županije u subotu dogovorili osnivanje bolničkog Covid centra za palijativnu skrb te su već u nedjelju ujutro počeli radovi na adaptaciji prostora zgrade “Feštetić” u krugu zdravstvenih ustanova te nabavi potrebne opreme i dopremi lijekova, dok će se u ponedjeljak dovesti bolnički kreveti.

U Varaždinskoj županiji 182 nova slučaja zaraze, pet umrlih

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 182 nova slučaja zaraze koronavirusom, umrlo je pet osoba, a broj novozaraženih unutar 14 dana na 100.000 stanovnika, nakon 16 dana, spustio se ispod 2000, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

S nova 182 slučaja Varaždinska županija u posljednjih tjedan dana ima 1584 nova slučaja, a broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika je 950. Broj novozaraženih unutar 14 dana na 100.000 stanovnika također se smanjio i nakon 16 dana se spustio ispod 2000.

U posljednja 24 sata testirana su 543 uzoraka. Udio pozitivnih na covid-19 među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata jučer je iznosio 45 posto, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 34 posto. Prosječni udio pozitivnih u svim testovima u posljednja dva tjedna spustio se s 44 na 37 posto.

Broj hospitaliziranih posljednjih deset dana stagnira, a na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 268 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 127 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 23 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih je 20 na respiratoru, 71 ih je u Klenovniku i 47 u Novom Marofu.

Umrlo je pet osoba pozitivnih na covid-19. Ukupno je do sada evidentirano 170 umrlih pozitivnih na koronavirus, od kojih 66 u prosincu.

Oporavilo se 258 osoba, a aktivnih slučajeva trenutno je 2294. Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 11.809 zaraženih.

U Primorsko-goranskoj županiji 482 novooboljele i dvije umrle osobe

U Primorsko-goranskoj županiji 482 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom proteklog dana testirano je 1508 uzoraka, ozdravilo je 276 osoba, a aktivnih je 3697 slučajeva.

Hospitaliziranih s covidom-19 u Kliničkom bolničkom centru Rijeka je 144, među kojima 21 na respiratoru.

U Zagrebu 389 novih slučajeva zaraze

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 389 novih slučajeva zaraze, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar”.

U Službi za kliničku mikrobiologiju Zavoda “Dr. Andrija Štampar” obavljeno je 958 testiranja od čega je 215 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 425 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 1438 osoba.

>>>Ekskluzivno: Grad Zagreb ne izvještava o umrlima od COVID-19

U domovima za starije na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama potvrđeni su pozitivni nalazi 20 štićenika i šest djelatnika.

U proteklom danu utvrđen je pozitivan nalaz testa i kod 34 učenika, sedam nastavnika i dva pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 12 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 674 učenika i 23 nastavnika osnovnih te 193 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 13 osoba.

U Gradu Zagrebu trenutno je 3697 aktivnih slučajeva.

Od početka epidemije oporavilo se 31.579 osoba, a u posljednjem danu 551 osoba

U Virovitičko-podravskoj županiji 36 novih slučajeva zaraze

Na području Virovitičko-podravske županije 36 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna žena u dobi od 65 godina koja je imala brojne druge komorbiditete, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima najviše je osoba srednje životne dobi – njih 19, četvero je starijih, jedanaest mladih i dvoje djece.

U Virovitici je deset novooboljelih, Pitomači devet, Slatini i Špišić Bukovici po tri, Suhopolju i Novoj Bukovica po dva te Čađavici, Zdencima i Orahovici po jedan. Za osam novozaraženih nije utvrđeno odakle dolaze.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju su 44 zaražena pacijenta, a u KBC Osijek hospitalizirano je pet osoba s područja Virovitičko-podravske županije.

Od početka epidemije na području županije zaraženo je 2338 osoba, a 48 je umrlo.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (1)

  1. […] >>>78 umrlih i 3363 novozaraženih – zauzeta još 72 kreveta: COVID-19 | 13. prosinac | d… […]

Comments are closed.