Politika

97 zaraza, umrlo 18 osoba: COVID-19 | 4. travnja | detalji

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 97 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u ponedjeljak ukupno 7.626, a umrlo je 18 osoba, izvijestio je nacionalni Stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju je 649 pacijenata, jedan više nego jučer, od kojih je na respiratoru 36, dva manje nego jučer.

>>>U Hrvatskoj 809 zaraza, devet osoba umrlo: COVID-19 | 3. travnja | detalji

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 1.102.827 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 15.619 umrlo, ukupno su se oporavile 1.079.582 osobe od kojih 1.399 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 5.631 osoba.

Do danas je ukupno testirano 4.692.868 osoba, od kojih 1.183 u posljednja 24 sata.

Zaključno sa 3. travnja utrošeno je 5.228.006 doza cjepiva, a cijepljeno je 59,44 posto ukupnog stanovništva, odnosno 70,70 posto odraslog stanovništva. Na taj dan utrošeno je 10 doza cjepiva, a od toga su dvije osobe cijepljene prvom dozom.

Zaključno sa 3. travnja 2.311.202 osobe cijepljene su barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 2.238.610 osoba (2.037.053 osobe cijepljene s dvije doze te 201.557 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 68,59 posto odraslog stanovništva.

Sisačko-moslavačka županija: tri slučaja

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla su 24 sata zabilježene tri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Kako je navedeno u dnevnom izvješću, riječ je o dvije osobe s područja Siska i jednoj s područja Gline.

Mali broj novozaraženih rezultat je izostanka redovnih akcija testiranje tijekom nedjelje. Prije tjedan dana nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze.

Stožer je opetovano pozvao stanovnike županije na punu odgovornost, odnosno na primjenu svih epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, kako bi se spriječilo širenje pandemije koronavirusa.

Bjelovarsko-bilogorska županija: jedan slučaj

Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju je 13 zaraženih pacijenata od kojih su četiri na respiratoru. Na opservaciji su još tri pacijenta.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 147 osoba.

U posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba s koronavirusom.

U Koprivničko-križevačkoj županiji u nedjelju nije bilo testiranja

Jučer u Koprivničko-križevačkoj županiji nije bilo testiranja, pa nema niti novooboljelih osoba, no jedna se na respiratoru bori za život, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Osim nje, na liječenju u koprivničkoj Općoj bolnici su još četiri covid pozitivne osobe.

U posljednja 24 sata ozdravilo je 10 ljudi i sada je u županiji 49a ktivnih slučajeva zaraze.

Od početka pandemije na tom je području koronavirusom zaraženo 24.670 ljudi.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna osoba novopozitivna

U Vukovarsko-srijemskoj županiji na covid je novopozitivna jedna osoba iz Vukovara od testiranih 39 uzoraka u posljednja 24 sata, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Hospitaliziran je 21 oboljeli dok se u samoizolaciji nalazi 266 osoba.

Iz sustava zdravstva pozitivno je sedam djelatnika, a iz sustava obrazovanja sedam nastavnika i 48 učenika,

Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji od covida je oboljelo 28.917 osoba, od kojih je 28362 izliječeno, a umrla je 471 osoba.

U Zagrebačkoj županiji 47 zaraza, ozdravilo 115 osoba

Novih 47 slučajeva zaraze koronavurusom zabilježeno je u posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji, a ozdravilo je 115 osoba, izvijestila je u ponedjeljak ta županija.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije od početka pandemije u toj je županiji evidentirano 87.774 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 86.908 osobe, a 76 osoba je umrlo.

Najviše novozaraženih, njih 12 ima Dugo Selo, a s po pet slijede Samobor i Velika Gorica.

U Istri četvero umrlih, tri zaražene osobe od 62 testirane

Umrle su četiri covidom-19 zaražene osobe s pridruženim kroničnim bolestima, a kod nove tri potvrđena je infekcija među 62 testirane u Istarskoj županiji u protekla 24 sata, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U pulskoj Općoj bolnici umrle su dvije osobe u dobi od 82 godine te po jedna stara 81 i 95 godina.

U toj bolnici liječe se ukupno 22 zaražena pacijenta, od kojih 20 na Odjelu za infektologiju te po jedan u respiracijskom centru i Odjelu za ginekologiju.

Unatrag jednoga dana oporavilo se 20 osoba.

Šest slučajeva zaraze u Osječko-baranjskoj županiji

Šest novih slujčajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, objavio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Od 105 uzoraka, testiranih u posljednja 24 sata, šest je bilo pozitivno na koronavirus

Četiri su novozaražene osobe s osječkog područja i po jedna s područja Belišća i Bizovca.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici na liječenju su zbrinute 32 osobe, od kojih su dvije na respiratoru.

U samoizolaciji je trenutno 371 osoba.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji jedan slučaj zaraze

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a oporavilo se 58 osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražena je osoba iz Stona, a među 58 oporavljenih osoba 34 su iz Dubrovnika, osam iz Metkovića, po četiri iz Konavala i Župe dubrovačke, tri iz Smokvice, dvije iz Vele Luke te po jedna iz Orebića, Stona i s Lastova.

U posljednja 24 sata obrađeno je 58 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 235.460.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 13 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri su na intenzivnoj skrbi, od kojih dva na respiratoru. U samoizolaciji je 289 osoba.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Međimurju tri nove osobe zaražene

županija ima tri nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentiran je jedan pozitivan nalaz. Tijekom vikenda brzim antigenskim testom testirano je 70 osoba, od čega su evidentirana dva pozitivna nalaza, što je 2,9 posto od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 59 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji danas je 259.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 15 pacijenata. U protekla 24 sata hospitalizirane su dvije osobe, a dvije su otpuštene.

Iz međimurskog Stožera civilne zaštite podsjećaju da se građani mogu cijepiti utorkom i petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih, na bolničkom liječenju 18 osoba

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije testirano je 37 uzoraka te nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a u šibenskoj je bolnici 18 pacijenata koji se liječe od posljedica covida, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Trenutno je 178 aktivnih slučajeva oboljenja.

U šibenskoj bolnici liječi se 18 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 117 osoba. Od toga je 63 bliskih kontakata oboljelih, a za 54 osobe je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama.

U Krapinsko-zagorskoj županiji sedam slučajeva

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je sedam novih osoba pozitivnih na koronavirus, koje su testirane brzim antigenskim testom, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Oporavile su se 43 osobe pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja županije 334.

U samoizolaciji se nalazi 387 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana na liječenju je šest osoba, nijedna nije na respiratoru.

U Virovitičko-podravskoj županiji šest novozaraženih, umrla žena

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 79 uzoraka i zabilježeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je žena u dobi od 83 godine, izvijestio  je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica je 11 pacijenata.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 13.585 osoba, a 304 su umrle.

Zagreb: 40 novozaraženih

Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu je u posljednja 24 sata od covida-19 oboljelo 40 osoba, a tijekom nedjelje u bolnicama je preminulo devet osoba. 

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” obrađena su 224 uzorka PCR testiranja, a 39 je nalaza bilo pozitivno.

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 84 oboljele osobe.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi osam osoba.

U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata evidentiran je jedan nezdravstveni djelatnik.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za cijepljenje nije bilo cijepljenja.

Rončević: normalizira se stanje u PGŽ-u

Glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije (PGŽ) Dobrica Rončević ocijenio je u ponedjeljak da se u toj županiji normalizira stanje u vezi s epidemijom covida-19, a incidencija stagnira.

Rončević je izvijestio da je proteklog dana bilo 10 novozaraženih osoba i 297 ozdravljenih, tako da je u županiji 2334 oboljelih. Od 260 uzoraka briseva obrađenih u nedjelju, pozitivno je bilo 3,85 posto.

Na bolničkom liječenju je 67 osoba zaraženih koronavirusom, ali nijedna više nije u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, rekao je Rončević. Većina tih hospitaliziranih osoba nije u bolnici zbog težih oblika covida-19, nego zbog svojih primarnih bolesti, a zaraza koronavirusom je utvrđena redovitim testiranjem.

U nedjelju je od covida-19 umrla jedna starija osoba, rekao je.

Tjedni trend incidencije bio je u rastu od prve polovice ožujka, ali protekla dva tjedna stagnira te se očekuje i pad na tjednoj razini.

Rončević je spomenuo i novu podvarijantu omikron soja virusa, koje je vrlo malo u Hrvatskoj i Primorsko-goranskoj županiji, ali prevladava u zapadnoj Europi. Ona se brzi i lako širi, ali ne izaziva teže oblike bolesti, rekao je.

U Zadarskoj županiji tijekom vikenda zaraženo 160 osoba, dvije umrle

Koronavirus je potvrđen kod novih 160 osoba od ukupno 521 testirane, a dvije zaražene su umrle tijekom proteklog vikenda u Zadarskoj županiji, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici Zadar umrli su 73-godišnja žena i muškarac u dobi od 78 godina.

Bolnički se liječi 25 zaraženih osoba – 19 u zadarskoj bolnici od kojih su dvije na respiratorima, a šest u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru.

Split: u županiji 14 zaraženih, umrla žena

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u protekla se 24 sata na covid infekciju testiralo 53 građana te je potvrđeno 14 pozitivnih nalaza, dok je u bolnici umrla starija žena, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, od ukupno 53 obrađena testa danas je 14 novooboljelih s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid infekciju i to iz Splita njih osam, te po jedna osoba iz Kaštela, Solina, Trilja, Vrgorca, Klisa i Podstrane.

Ukupno 393 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u KBC-u Split nalaze se 32 pozitivne osobe dok se šest osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrla je žena (89) koja je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na covid infekciju.

U Varaždinskoj županiji četiri nova slučaja

U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što su testirane 103 osobe, a umrlih nije bilo, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 29 osoba, a jedna je na respiratoru

Oporavilo se 40 osoba i broj aktivnih slučajeva je 854.

Iz varaždinskog županijskog Stožera civilne zaštite podsjećaju da se građani mogu cijepiti u Zavodu za javno zdravstvo, u prostorima Epidemiološke djelatnosti u Ulici Franje Galinca 3 u Varaždinu, na trećem katu zgrade Zavoda za hitnu medicinu, utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Jedan slučaj u Brodsko-posavskoj a četiri u Požeško-slavonskoj županiji

U Brodsko-posavskoj županiji u ponedjeljak je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom a u Požeško-slavonskoj županiji četiri slučaja, objavili su tamošnji stožeri civilne zaštite.

Na području Brodsko-posavske županije u bolnicama se liječi 12 osoba pozitivnih na koronavirus, a ni jedna nije na respiratoru. Mjerom samoizolacije obuhvaćene su 243 osobe.

U Požeško-slavonskoj županiji od koronavirusa trenutno se liječe 54 osobe, među njima su tri na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije obuhvaćene su 43 osobe.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Pratite nas na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>97 zaraza, umrlo 18 osoba: COVID-19 | 4. travnja | detalji […]

Comments are closed.