PolitikaPreporučeno

#Nemaoprosta i #Nuremberg2 žare Twitter | COVID-19

Američka ekonomistica i spisateljica Emily Fair Oster svojim je osvrtom i pozivom na “amnestiju” političara i drugih dionika koji su pod krinkom pandemije bolesti COVID-19 posegnuli za povijesnom represijom i uvjetovanjem života i rada cijepljenjem izazvala veliki gnjev i žustru raspravu na Twitteru.

>>>Iza pandemijske krinke regresivna autokracija – ‘povijesna erozija demokracije’ | IDEA

Njezina je kolumna, 31. listopada objavljena na stranicama renomiranog Atlantica, pozvala na međusobno praštanje.

“Moramo oprostiti jedni drugima za ono što smo učinili i rekli kada smo bili u neznanju o COVID-u,” sukus je njezine poruke koja stiže u trenutku generalnog osvještavanja da “zbilja” nametnuta kroz medije glavne struje ne odgovara znanstvenim činjenicama i spoznajama bila riječ o učinkovitosti cjepiva ili odgovoru na ugrozu.

>>>Plenković puko, najavio fašističke izmjene zakona, kriminalizaciju otpora covid režimu

Oster u osvrtu međuljudske odnose, totalitarističke, a ponegdje i fašističke atavizme koje je probudila ugroza pravda “neznanjem”, no korisnici Twittera naširoko odbacuju takvu racionalizaciju i poziv na oprost citirajući ili evocirajući nebrojena mučna iskustava, uključujući covid mjere prilikom ispraćaja najmilijih, traumatizaciju djece, smrt izazvanu cjepivom i slično.

#Nemaoprosta

Grabancijaš u navedenom kontekstu bilježi da oznake (engl. hashtag) “#Nemaamnestije” i “Nuremberg2” već 48 sati vriju na Twitteru gdje korisnici ne pokazuju nikakvu spremnost za oprost već zahtijevaju kazneni progon i novi “Nürnberški proces” za farmaceute, političare i trendsetere znamenite po promociji straha i cjepiva.

>>>Pokrenuta je istraga covid profiterstva, Europske komisije

“NEMA #amnestije za #tiraniju i #genocid #zločiniprotivčovječnosti #nurnberg2,” napisala je u ilustraciji navedenog kanadska olimpijska i svjetska prvakinja u umjetničkom klizanju Jamie Rae Salé.

“#amnestija?? #Nürnberg2 bi trebao biti umjeren stav za ove ljude,” napisali su u objavi iz Libertarijanske stranke New Hampshirea.

“Možete staviti tu pandemijsku amnestiju tamo gdje sunce ne sija,” piše u cvrkutu udesno ustrojene nizozemske političke komentatorice, TV voditeljice i bivše zastupnice Eve Vlaardingerbroek.

“Ovi su divljaci uništavali živote, uništavali djecu, tjerali starce da umiru sami i nemaju pogrebe, a sada traže oprost. Nikad,” napisao je također udesno ustrojen američki pundit, TV i radio voditelj John Cardillo.

“Možete odmah odjebati s ovim sranjem,” kratko je poručio umjetnik i “heterodoksni liberal” Clifton Duncan.

(…)

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>#Nemaoprosta i #Nuremberg2 žare Twitter | COVID-19 […]

Comments are closed.