Biznis i ekonomija

D-Marin preuzeo marinu za superjahte Porto Mirabello u zaljevu La Spezia u Italiji

D-Marin mreža vrhunskih marina, koja upravlja s četiri marine u Hrvatskoj – Mandalina kraj Šibenika, Tribunj, Borik u Zadru i Dalmacija, najveća marina na hrvatskoj obali kraj Zadra – s ponosom objavljuje preuzimanje marine Porto Mirabello, poznate marine za superjahte smještene u zaljevu La Spezia u Italiji. Ova strateška akvizicija odraz je stalnih ulaganja tvrtke D-Marin u unaprijeđenije vlastitog portfelja, jačanje prisutnosti u Italiji – sada na šest marina koje se nalaze na najprestižnijim nautičkim lokacijama u toj zemlji.

Oliver Dörschuck, izvršni direktor tvrtke D-Marin, rekao je: “Porto Mirabello važan je u našem portfelju. Vrhunska infrastruktura i strateški položaj ove marine poboljšat će našu ponudu na Mediteranu, omogućujući nam da na jednom od najljepših dijelova talijanske obale pružimo vrhunsko nautičko iskustvo”.

  • Porto Mirabello šesta je D-Marin marina u Italiji, u La Speziji, blizu poznatog Cinque Terre, s bezbrojnim kulturnim i prirodnim atrakcijama
  • Marina za superjahte izgrađena je na poluotoku od 40.000 četvorih metara
  • Klijentima je na odabir dostupno 407 vezova od 12 do 140 metara
  • Dodatne usluge uključuju luksuzne restorane i trgovine, bazen, teretanu, heliodrom te 35 metara široke molove

Prestižna marina Porto Mirabello izgrađena je 2010. te ispunjava potrebe najvećih i najvažnijih svjetskih jahti duljine do 140 metara. Opremljena je s 407 vezova i nudi luksuzne dodatne sadržaje kao što su heliodrom, vrhunski restorani i butici, a uključujući i bazen, wellness, teretanu, usluge conciergea te pristanište opremljeno 160-tonskom dizalicom za održavanje i popravke. Plava zastava unutar marine potvrda je iznimne kvalitete mora i održivih praksi, a iz nje se pruža prekrasan pogled na okolno primorje te praktičan pristup raznim lokalnim atrakcijama.

D-Marin preuzimanjem marine Porto Mirabello ojačava svoju prisutnost na Mediteranu, pružajući svojim klijentima besprijekorno nautičko iskustvo.

Inicijative kao što su promotivna akcija “Dani sretnog veza” u sklopu koje se na različitim D-Marin lokacijama nude besplatan vez, nautičare potiču na uživanje u raznolikoj i izvanrednoj ponudi nautičkih iskustava na preferiranim odredištima.

Više o akviziciji
  • D-Marin preuzeo je 100% udjela od osnovača Alessandra Menozzija i tvrtke DeA Capital Real Estate SGR
  • D-Marin je savjetovao Credit Agricole Italia (M&A), Latham Watkins (pravni) i PwC (financijski i porezni).

Odnosi s javnošću,
D-Marin



Povezane vijesti