Politika

‘Skrb o ljudima’ i kultura značajni dijelovi izbornog programa PGS-a: Ivaniš

Kandidat Primorsko goranskog saveza (PGS) za riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš u četvrtak je s Korza poručio da je kultura bitan dio njegova izbornog programa, zahvaljujući značenju koje kultura ima za Rijeku.

Ivaniš je rekao kako se odnos PGS-a prema kulturi ogleda i u zastupljenosti kulturnih djelatnika na listi za riječko Gradsko vijeće, među kojima su i glumac riječkog HNK Dražen Mikulić te pjevač Voljen Grbac.

>>>Lista za Rijeku podsjetila na uspješne inicijative i rezultate | lokalni izbori

Kao član PGS-a obratio se i ravnatelj Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku Edvin Liverić, istaknuvši da je samo nespojivost njegove funkcije s kandidaturom razlog izostanka s kandidacijske liste.

“Skrb o ljudima”

Dio programa PGS-a pod nazivom “Skrb o ljudima” predstavila je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice Tea Mičić Badurina, navodeći da su u programu ljudi na prvom mjestu te posebno osiguranje uvjeta za mlade obitelji.

>>>Rijeka: Ostrogović (HDZ) najavio izgradnju vrtića, doma za starije – stanova za mlade obitelji

S tim je ciljem, istaknula je, važno osigurati mjesta za svu djecu u dječjim vrtićima, a u prvoj fazi to bi se ostvarilo prenamjenom sadašnjih neiskorištenih gradskih prostora te sufinanciranjem obrta za čuvanje djece.

>>>Ivaniš predstavio ‘listu s najviše poduzetnika’, najavio razvoj samouprave, smanjenje prireza

“Nužno je ponovno graditi zgrade po modelu POS-a i za najam, pri čemu bi se nakon isteka najma od 10 godina omogućio otkup stana”, rekla je Mičić Badurina.

Comments (1)

  1. […] ‘Skrb o ljudima’ i kultura značajni dijelovi izbornog programa PGS-a… 13/05/2021 […]

Comments are closed.