Biznis i ekonomija

Aleksandra Rašić imenovana u Upravu za Korporativno bankarstvo Zagrebačke banke

Aleksandra Rašić imenovana je novom članicom Uprave za Korporativno bankarstvo Zagrebačke banke, pod uvjetom dobivanja suglasnosti od Hrvatske narodne banke, odnosno Europske centralne banke. S dugogodišnjim iskustvom u području korporativnog bankarstva, Aleksandra Rašić u Zagrebačku banku dolazi s pozicije članice Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija.

Karijeru je započela 2004. u Komercijalnoj Banci, UniCredit Banci pridružila se 2007. na poziciji voditeljice poslovnog odnosa Korporativnog i investicijskog bankarstva, a ubrzo je postala i rukovoditeljica tima. U prosincu 2011. u Banci preuzima poziciju direktorice Sektora za velike korporativne klijente.

U travnju 2019. postaje predsjednica Uprave UniCredit Leasinga Hrvatska. Nakon godinu dana provedenih u Hrvatskoj, vratila se u UniCredit Banku Srbija i preuzela poziciju glavne direktorice Korporativnog i investicijskog bankarstva. Aleksandra Rašić diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, smjer Bankarstvo, financije i osiguranje.

Zagrebačka banka, članica Grupe UniCredit i vodeća banka u Hrvatskoj, krajem prošle godine proglašena je najboljom bankom za korporativno bankarstvo u Hrvatskoj u sklopu dodjele Euromoney Awards for Excellence.

Odnosi s javnošću,
Zagrebačka banka


Povezane vijesti

Comment here