Biznis i ekonomija

Privatno bankarstvo Zagrebačke banke ponovno prepoznato najboljim u Hrvatskoj

Zagrebačka banka, članica UniCredit Grupe, primila je nagradu za najbolje privatno bankarstvo u Hrvatskoj, koju dodjeljuju magazini Professional Wealth Management (PWM) i The Banker.

Osvajanjem prestižne nagrade u sklopu dodjele Global Private Banking Awards 2023 održane u Londonu Zagrebačka banka potvrdila je svoj status vodeće institucije u području privatnog bankarstva u Hrvatskoj. Žiri sastavljen od međunarodnih sudaca prepoznao je segmente upravljanja imovinom i prepoznavanje potreba klijenata kao one u kojima Zaba podiže standarde izvrsnosti u financijskom sektoru.

“Velika nam je čast što ponovno primamo nagradu PWM-a i The Bankera te što je međunarodni žiri još jednom potvrdio da naši bankari prepoznaju individualne potrebe klijenata te im pravovremeno nude adekvatna i inovativna rješenja. Zaba je još jednom istaknuta kao snažan brend koji svojim klijentima osigurava visokokvalitetnu uslugu, sigurnost i podršku zahvaljujući iskustvu i znanju naših zaposlenika te najboljim rješenjima za naše klijente”, istaknula je Helena Ćorić, direktorica Privatnog bankarstva u Zagrebačkoj banci.

Za žiri je ključni faktor u ocjenjivanju bio način na koji banke isporučuju svoje usluge privatnog bankarstva klijentima, a ostali kriteriji uključuju pokazatelje uspješnosti koji se tiču upravljanja imovinom klijenata, poznavanja klijenata, upravljanja rizicima, strategije rasta, kvalitete servisa, etičkih faktora, poslovnih modela, kontinuiteta osoblja i uvođenja inovacija.