PreporučenoTech

Američka mornarica potvrdila autentičnost tri zapisa s ‘neidentificiranim zračnim fenomenima’: VIDEO

Američka mornarica je za portal “The Black Vault” posvećen objavi službenih vladinih dokumenata s kojih je skinuta oznaka tajnosti potvrdila autentičnost tri videozapisa neidentificiranih letećih objekata (NLO) o kojima je New York Times javio u prosincu 2017., ožujku 2018. i svibnju ove godine.

Joseph Gradisher, glasnogovornik zamjenika načelnika pomorskih operacija za informacijsko ratovanje, za Black Vault je rekao da mornarica snimljene objekte klasificira kao “neidentificirane zračne fenomene” (Unidentified Aerial Phenomena – UAP, umjesto uvriježenog naziva Unidentified flying object – UFO) i da vlada nije skinula oznaku povjerljivosti, niti odobrila objavu zapisa.

Snimke je uz New York Times objavila “To the Stars Academy of Arts and Science“, samoprozvana korporacija od javnog interesa utemeljena u 2017. godini sa svrhom prosvjetljenja društva o znanstvenim fenomenima i njihovim tehnološkim implikacijama. Jedan od suosnivača “akademije” je Tom Delonge (pjevač i gitarist rock benda Blink-182).

Prvi od objavljenih videozapisa, poznat kao “GIMBAL”, bilježi susret F/A-18 Super Horneta s “neidentificiranim fenomenom” i objavljen je bez detalja o datumu ili lokaciji:

Druga snimka – FLIR1 – je nastala 2004. godine, nedaleko San Diega:

Treći je zapis snimljen na istočnim obalama SAD-a u 2015. godini:

Sve su snimke, kako je sada potvrdila američka mornarica, zabilježene vrhunskim instrumentima.

Gradisher je za Motherboard rekao da su bliski susreti nepoznate vrste predmet zasebnih istraga, ali da će “svako izvješće nastalo kao rezultat tih istraga” biti uskraćeno javnosti.