PolitikaPreporučeno

Bakić komentirao velike oscilacije u prvim rezultatima, ‘sasvim moguće’ postizborne situacije

Saborski zastupnik Možemo! Damir Bakić izjavio je nakon objave prvih rezultata Državnog izbornog povjerenstva (DIP) i oštrih oscilacija u kotacijama da su dosad pristizali uglavnom rezultati iz malih i ruralnih sredina.

“Prvi rezultati DIP-a donijeli su pomutnju u cijelu sliku, ali kada smo malo pobliže pogledali koji su to rezultati, premda su visoki u smislu postotka obrađenih biračkih mjesta, to su u pravilu rezultati iz malih, ruralnih izbornih jedinica”, rekao je Bakić, treći na izbornoj listi u prvoj izbornoj jedinici.

“U gradovima su za sada pobrojani neznatni postotci glasova, dosad su izlazne ankete bile uglavnom točne, njihove procjene razlikovale su se za plus minus jedan posto u odnosu na konačne rezultate i nema razloga vjerovati da će tako i ostati”, dodao je.

Brana desnici

Bakić je izrazio zadovoljstvo što Možemo! prestaju biti zagrebačka stranka i što povećavaju broj saborskih mandata.

Iako ovoga trenutka nisu pretjerano velike šanse da se formira vlada od centra na lijevo, sasvim su moguće neke druge situacije, poručio je.

Ponovio je da će Možemo! biti brana ulazu desnice u vladu i da su spremni podržati iz parlamenta eventualnu manjinsku vladu koju bi okupio SDP.

I saborska zastupnica Ivana Kekin, druga na listi u prvoj izbornoj jedinici,  izjavila je da Možemo! ne može u vladu s desnicom ali može desnica skupa s njima iz parlamenta, bez da ulazi u vladu, podržati manjinsku vladu SDP-a .

“Ako sve stranke koje su tvrdile da im je glavni interes srušiti HDZ ostanu pri tome možemo poslati HDZ u povijest”, ustvrdila je Kekin.


Povezane vijesti