PolitikaPreporučeno

Benčić: dostižan je scenarij da se HDZ skine s vlasti

Koordinatorica stranke Možemo! Sandra Benčić pozvala je u prvim satima četvrtka u izbornoj noći sve političke opcije da podrže manjinsku SDP-ovu vladu i na taj način HDZ maknu s vlasti.

Možemo! je stranka koja je najviša rasla, jako smo zadovoljni našim rezultatom. Međutim ono što još trebamo napraviti i ne smijemo izgubiti iz vida, bez obzira što rezultati nekih drugih nisu onakvi kakve smo očekivali, naš je cilj rušenja HDZ-a s vlasti, poručila je Benčić u završnom govoru.

Istaknula je kao je taj cilj još uvijek ostvariv i dostižan u onom scenariju o kojem su govorili.

“Dostižan je scenarij da se HDZ skine s vlasti, a desnica ne uđe u vladu, pozivam sve političke aktere od ljevice do desnice, koji su se zaklinjali da im je glavni cilj uništiti koruptivnu hobotnicu i da nikada neće s HDZ-om, da budu dosljedni kao mi, poštuju građane i birače te kažu ne HDZ-u”, pozvala je.

Manjinska vlada

Kaže u predstojećim danima može se dogovoriti da stranka iz opozicije koja je dobila najviše mandata, a to je SDP s partnerima, sastavi manjinsku vladu a da je svi ostali podržavaju iz parlamenta.

“Još uvijek, ja sam sigurna, s obzirom na to da su se svi kleli da je korupcija problem broj jedan, da se možemo dogovoriti da manjinska vlada odradi sve što je nužno da se sasijeku kraci korupcijske hobotnice u Hrvatskoj”, kazala je .

“Sada je na njima odgovornost prema onima kojima su govorili da je davanje glasa njima – glas protiv korupcije …ajmo sada to srušit” dodala je Benčić popraćena pljeskom i skandiranjem “Sandra!Sandra!”.

Zahvalila je građanima koji su u velikom broju izašli na izbore, posebno onima koji su im dali povjerenje, članovima stranke koji su sudjelovali u kampanji i svim donatorima.

“Šansa”

Koordinator stranke Tomislav Tomašević također je izrazio zadovoljstvo rastom broja mandata u odnosu na prijašnje izbore i time što više nisu samo zagrebačka stranka. Dodao je da su ponosni i rezultatom u Zagrebu jer to pokazuje da rade dobro i da im građani vjeruju.

“Mi naše birače nikada nismo prevarili, uvijek smo govorili s kime možemo prije i poslije izbora”, istaknuo je i dodao kako je ključno da se HDZ makne s vlasti te oslobode institucije koje je zarobio.

“Sve političke opcije koje su rekle da su za to, sada imaju šansu da to naprave, sada je na njima …mi ne moramo ući u vladu ali je ključno da onda to naprave i drugi”, rekao  je također pozvao na potporu manjinskoj vladi SDP-a koja bi onda maknula Ivana Turudića, ukinula lex AP, oslobodila institucije od korupcije.


Povezane vijesti