FunPreporučeno

Četiri animirane serije za osvježavajući zimski bindž | VIDEO

Zima dolazi, noći se razvlače, drvca pucketaju u kaminu a led u viskiju. Idealno je vrijeme za malo bindžanja pred telkicama. Eto vam stoga par svježih ili osvježavajućih animiranih sugestija:

Solar Opposites

Ste čuli za Pupu? Ako niste, Pupa vam se na ekrane nasukao zajedno s uber inteligentnim izvanzemaljskim znanstvenikom, mizantropom Korvom koji je u pratnji stručnjaka za Pupe, veselog Terryja, pobjegao s rodnog planeta Shlorpa kad je ovog dezintegrirao meteor. Korvo i Terry imaju svoje mlađahne replike Yumyulacka i Jesse u kojima se zrcale njihovi karakteri.

Autori totalno neortodoksne useljeničke obitelji su sutvorac Ricka & Mortiya Justin Roiland i Mike McMahan odgovoran za scenarij nove animirane TV serije o Zvjezdanim stazama “Donje palube”.

Poznavatelji i štovatelji Roilandova opusa Solar Opposites će prihvatiti bez po muke, budući da briljantna prva sezona u pojedinim epizodama vrckavošću i splet(k)om radnje zasjenjuje četvrtu sezonu R&M-a. Solar Opposites je Hulu original, prva sezona ima osam epizoda koje se lako mogu pogledati u jednom bindžu. A Pupa? E pa who to fuck is Pupa otkrijte sami.

Star Trek Lower Decks

Dobar dio geekova, nerdova i hard core trekkera gunđa oko nove animirane serije iz Star Trek svemira s nazivom Donje palube jerbo se ova odlučila sprdati sa svim im svetim, bila riječ o Zvjezdanoj floti, Q-juju ili direktivama Zvjezdane komisije.

S druge strane, manje opterećena publika u prvim bi epizodama mogla pronaći opuštenu zabavu u kojoj se na trenutke također osjeća snažan utjecaj Ricka and Mortyja. Serija je za sad ponajbolji izdanak iz produkcije CBS-a čije akcijske epopeje Star Trek: Discovery i Picard gube interes i pažnju gledatelja. Više o likovima i Donjim palubama pročitajte u najavi.

Final Space

“Konačni svemir”, animirana svemirska opereta Olana Rogersa o astronautu Garyju Goodspeedu koji je suočen s ljubavlju i paranjem svemira na NetFlixu je zaokružila dvije bindža vrijedne sezone. Druga je nabacila hrpu novih, relativno životopisnih likova, mrvicu je posrnula u odnosu na prvu, ali je u cjelini totalno OK za vikend bez repriziranja. Rogers je narudžbu za treću sezonu primio tjedan dana nakon finala druge, pa sad svi koji su zabrijali jedva čekaju nastavak “you’ll never have such mustaches Garryja”.

Central Park

Scenarist, pisac, redatelj, skladatelj and so on.., Loren Bouchard, između ostalog odgovoran za “Bob’s Burgers” i “Lucy, the Daughter of the Devil” u animiranom mjuziklu Central Parku izvodi izrazito pozitivnu kompoziciju koja je podsjetnik na neka normalnija, mirnija vremena. Pjesmice su osvježavajuće cool per se, glavna zlikavica opaka a poruke generalno tople i zdrave. Pravo malo javno dobro, na AppleTV+.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima