FunPreporučeno

Charlijevi anđeli ostavili krila na box officeu, zaradili pišljivih 8 milja

Neženstvene žene i ženstveni muškarci u rebootu Charlijevih anđela nisu dobro prošli na premijeri pa je film čija je produkcija koštala 75 milijuna dolara prvog dana prikazivanja utržio samo 8 i kusur milja.

Loš rezultat je rezultat spleta bezveznih odluka i okolnosti, uključujući ciljanje na hard-core Social Justice Warriors publiku i gledište da velike franšize automatski generiraju i garantiraju novac pa makar publiku gađao… we’ll stay polite.

Redateljica-scenaristica- producentica Elizabeth Banks u javnim je nastupima više ili manje otvoreno rekla da je jedina svrha filma namlatiti novce i glumicama isporučiti jednaku plaću kao njihovim muškim kolegama.To je, dakako, legitiman cilj, ali na putu ipak moraš nešto ponuditi i publici, što Anđeli ne čine. Čini se čak ni za ciljanu publiku željnu emancipacije.

>>>Web pozdravio redizajniranog i friziranog ježurku Sonica: najava

“Biti u velikoj franšizi ti dopušta da imaš sve. Ja to prepoznajem i to je gotovo nepošteno za žene. Najbolje uloge su uobičajeno u malim filmovima, ali one ti ne donose ništa novaca. Okej je željeti zaraditi novac,” navela je Banks za WSJ magazine u jednom od recentnih promišljanja podijeljenih tijekom produkcije.

Yup, itekako je OK željeti zaraditi novac, ali se Charlijevi anđeli uopće ne trude jer su zabrijali da će im pasti s neba.