PolitikaPreporučeno

Cionisti izašli na otvoreno, započeli s lobiranjem za prihvat prognanih iz Gaze

Izraelski mediji u srijedu javljaju da su izraelski dužnosnici poveli povjerljive razgovore s liderima Demokratske Republike Kongo i nekolicine drugih afričkih nacija s ciljem da ih privole na prihvaćanje Palestinaca iz sustavno uništenog Pojasa Gaze.

“Kongo će biti voljan primiti migrante, a mi pregovaramo i s drugima,” rekao je visokopozicionirani izvor iz izraelske vlade.

Izvještaj stiže dan nakon što je ministrica za obavještajne službe Gila Gamliel u Knessetu (parlamentu) rekla da će život za Palestince u ponovno okupiranom pojasu biti nemoguć.

Gila Gamliel, ministrica obavještajne službe i članica stranke Likud; Foto: גילה גמליאל/YouTube

“Na kraju rata vladavina Hamasa će pasti, neće biti lokalnih vlasti, civilna populacija u potpunosti će biti ovisna o humanitarnoj pomoći. Neće biti posla, i 60% poljoprivrednog zemljišta bit će dio sigurnosnih tampon zona,” rekla je o cionističkim planovima i ufanjima.

Dodala je da će se u Gazi nastaviti “edukacija mržnje” i da su stoga novi napadi na Izrael “pitanje vremena”.

“Problem Gaze nije samo naš problem. Svijet bi trebao podržati humanitarnu emigraciju jer je to jedino rješenje koje ja znam”.

Bezalel Smotrich; Foto: הציונות הדתית/YouTube

Htijenje prema pogromu i/ili progonu Palestinaca u posljednjim su danima ponovili i drugi istaknuti cionisti, uključujući ultradesničare Bezalela Smotricha i Itamara Ben Gvira.

Washington je u utorak ošinuo njihovu “neodgovornu i zapaljivu retoriku”.