Fun

Dude bez prijave pokušao sudjelovati na ‘lna Delta rallyju’, zaustavila ga policija  

Novinar Grabancijaša u subotu je posvjedočio neobičnoj zgodi na “Zagreb Open – 45. lna Delta rallyju’ kad se građanin svojim Subaruom Imprezom GX naizgled spontano pokušao uključiti  u utrku za koju nije bio prijavljen u čemu ga je spriječila policija.

Službenici su osobno vozilo prvo zamijetili u koloni rally automobila na kontrolnoj točki kod skretanja na Sljemensku cestu prema pilani Bliznec. Brzo su reagirali pa Subaru izdvojili iz kolone, a vozača upozorili da ne može nastaviti put, niti sudjelovati u utrci za koju nije prijavljen.

Dude je naoko prihvatio opomenu, pa se udaljio, da bi se nakon desetak minuta opet pojavio u drugoj koloni rally vozila. Policija je, kako smo posvjedočili, na navedeno reagirala s vidljivom nevjericom, te se dala u kratku potjeru za nestašnim vozačem koji je svoj Subaru zaustavio odmah nakon što je službeno vozilo upalilo svjetla upozorenja.

Grabancijaš nije uspio potvrditi je li zgodi kumovao alkohol, ali je iz razgovara sa službenicima bilo očito da je riječ o strastvenom vozača i da je uistinu namjeravao raspaliti po gasu do vrha Sljemena. S njim je u automobilu bila još jedna osoba, a u prtljažnom prostoru pas.

Policija je nakon još jednog informativno-zabavnog razgovora s vozačem njega i vozilo isključila iz prometa, a po neobičnu družinu je nakon 30-ak minuta došao prijatelj. Novinar Grabancijaša koji je posvjedočio zgodi kaže da je policija postupala korektno, strpljivo i pokazala razumijevanje prema živahnom driveru.