PolitikaPreporučeno

Dumbović: ako u ovoj državi netko treba prvi pasti, to je Crveni križ

Darinko Dumbović; Foto: Hina multimedija/YouTube

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović ustvrdio je u srijedu da je Stožer civilne zaštite za obnovu potresom obnovljenih područja koji je formirala Vlada sam sebi svrha budući da kao gradonačelnik nije pozvan na sastanak.

“Nisam dobio nijedno rješenje niti poziv, osim prvog poziva, kada je došao gospodin Tomo Medved i ne znam što se događa”, kazao je Dumbović za HRT objasnivši zašto nije došao na jutrošnji sastanak koordinacije novog Stožera civilne zaštite za obnovu potresom pogođenog područja.

>>>Još jedan ‘mi smo super’ a svi koji tvrde suprotno lažu spin Plenkovića

Na pitanje je li očekivao da će biti pozvan na sastanak, odgovorio je da  zasigurno želi sudjelovati u njegovom radu.

“Ako gradonačelnik nije na stožeru, ne prvi, drugi, treći, četvrti, peti, nego među prvima, onda je stožer sam sebi svrha i komunikacija danas već lagano očito puca, ako mene nitko nije pozvao”, poručio je Dumbović.

“Najveća odgovornost je na Crvenom križu. I ako u ovoj državi netko treba prvi pasti, to je Crveni križ.”

Darinko Dumbović
“Epicentar problema”

Dumbović je kazao kako je jučerašnji razgovor s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem bio korektan, a da je bilo govora o otvorenim pitanjima, poput organizacije toplih obroka.

“Znamo da smo do sada improvizirali. Narod ne čeka improvizaciju…gledajući na elementarne potrebe koje građani očekuju, a to je topao obrok. Ja sam i o tome pričao jučer – da moramo imati logistiku koja će biti u epicentru potresa i epicentru problema”, istaknuo je.

Petrinjski gradonačelnik oštro je prozvao Crveni križ zbog organizacije kuhanja toplih obroka u Petrinji. Ustvrdio je da Petrinja treba 15 000 toplih obroka dnevno, a ne 1500 koliko može osigurati Crveni križ.

>>>Narod javlja da im Crveni križ ne daje ništa … gonite se u vražju mater! | audio

“Prvi čovjek Crvenog križa rekao je da oni imaju uvjete da hranu pripreme na tri lokacije po 500 ljudi. A nama treba 15 000. Najveća odgovornost je na Crvenom križu. I ako u ovoj državi netko treba prvi pasti, to je Crveni križ”, smatra Dumbović.

Kazao je da je Crveni križ na račun Petrinje dobio 36 milijuna kuna iz donacija građana, a da, “ako ne znaju organizirati topli obrok i dati ga ljudima”, trebaju hitno novac dati drugima da kuhaju hranu za sve ljude.

Milošević: čelnici lokalne samouprave nisu imenovani u stožer, ali su desna ruka

Podpredsjednik Vlade za društvena pitanja Boris Milošević koji je član stožera, kazao je za N1 da će se nakon koordinacijskog sastanka Stožera i konferencije za medije, u 12 sati održati sastanak s predstavnicima lokalne samouprave.

Ustvrdio je da ne zna sve detalje, ali zna da je sazvan sastanak s predstavnicima samouprave, tako da će svi gradonačelnici, načelnici i župan, dobiti sve potrebne informacije.

>>>Osniva se Stožer za koordinaciju; Dalija Orešković: bijes javnosti je opravdan

“Lokalni čelnici nisu imenovani u stožer, ali bit će pozivani kao predstavnici lokalne samouprave jer mi moramo djelovati zajedno”, poručio je Milošević dodavši da ništa što stožer odluči ili prikupi informacije, neće imati pravog učinka ako se ne podijele s lokalnom samoupravom koja stožeru treba biti desna ruka.

Comments (4)

  1. […] Dumbović: ako u ovoj državi netko treba prvi pasti, to je Crveni križ 06/01/2021 […]

  2. […] >>>Dumbović: ako u ovoj državi netko treba prvi pasti, to je Crveni križ […]

  3. […] >>>Dumbović: ako u ovoj državi netko treba prvi pasti, to je Crveni križ […]

  4. […] >>>Dumbović: ako u ovoj državi netko treba prvi pasti, to je Crveni križ […]

Comments are closed.