PreporučenoTech

Facebook sa servisa uklanja svaki trag britanske krajnje desnice i neonacista

Facebook je zabranio korištenje svojih servisa, ugasio i izbrisao stranice desetaka organizacija i pojedinaca s britanske krajnje desnice, javlja BBC.

Od značajnijih izdanaka zabrana je pogodila Britansku nacionalnu stranku i njenog lidera Nicka Griffina, Englesku obrambenu ligu, Nacionalnu frontu, Međunarodne vitezove templare i njihova promotora Jima Dowsona te neonacista Jacka Renshawa koji je namjeravao ubiti laburističkog zastupnika.

“Pojedinci i organizacije koji šire mržnju, napadaju ili pozivaju na isključenje drugih temeljem onog što jesu, nemaju mjesta na Facebooku,”

Kompanija kaže da su mjere zahvatile sve upletene u “misiju nasilja ili širenja mržnja”.

>>>Facebook uklonio 23 stranice s ukupno više od 2.46 milijuna sljedbenika u Italiji

“Pojedinci i organizacije koji šire mržnju, napadaju ili pozivaju na isključenje drugih temeljem onog što jesu, nemaju mjesta na Facebooku,” piše u priopćenju društvene mreže čiji je glasnogovornik za BBC pojasnio da zabrana podrazumijeva uklanjane svake prisutnosti na njenim servisima.

Facebook će zabraniti i objave podrške ili hvale za zabranjene grupe i njihove lidere, što već prakticira na glavnoj i drugim mrežama u svom vlasništvu, uključujući Instagram gdje je s krajem ožujka blokirano i/ili filtrirano “hvaljenje, podrška i zastupanje bijelog nacionalizma i separatizma.”