PreporučenoTech

Facebook testira skrivanje broja lajkova, influenceri negoduju

Facebook će u petak u Australiji započeti sa skrivanjem broja lajkova pojedine objave u nastojanju da umanji konkurentnost i pospješi digitalni wellness svojih korisnika, doznaje TechCrunch.

“Mi provodimo ograničeni test u kojem će broj lajkova, reakcija i pregleda videozapisa postati privatan preko čitavog Facebooka. Prikupit ćemo povratne informacije kako bismo razumjeli hoće li ova promjena poboljšati iskustva ljudi,” rekla je o planovima osoba zadužena za odnose s javnošću Facebooka.

Primjer posta bez broja lajkova

Korisnici će i dalje vidjeti broj lajkova na svojim objavama, “to je o uklanjanju brojki iz jednadžbe, kako bi se ljudi mogli fokusirati na kvalitetu svojih interakcija i sadržaja umjesto na broj lajkova i reakcija,” pojasnila je motivaciju glasnogovornica kompanije Mia Garlick za australski Associated Press.

>>>Njemačka vlada želi da influenceri označe ‘ekonomsko propagandni program’

Facebook slične eksperimente od travnja provodi na Instagramu u Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Brazilu, Japanu, Italiji i Irskoj gdje su izmjene izazvale negodovanje influencera koji kažu da je prikazivanje brojki za njih važna poslovna i analitička metrika.