Biznis i ekonomijaPreporučeno

Fortenova prodaje Atlas i Kompas, Projektgradnju i Sojaru, savjetnici UMiUM, PKF i Deloitte

Fortenova grupa je u srijedu započela proces prodaje pružatelje usluga putovanja Atlas i Kompas s povezanim kompanijama, građevinske kompanije Projektgradnja iz Slavonskog broda te lučkog terminala za utovar, istovar i skladištenje žitarica Sojara u Zadru.

>>>Ruska Fortenova obavijestila regulatore o namjeri preuzimanja Mercatora: STA

“U skladu sa strategijom fokusiranja na razvoj poslovanja u svojim matičnim djelatnostima – maloprodaji i veleprodaji, prehrani i poljoprivredi te planiranim izlaskom iz djelatnosti koje ne predstavljaju njezino strateško usmjerenje, Fortenova grupa poduzela je opsežne pripreme za prodaju navedenih kompanija, što uključuje angažiranje savjetnika koji će voditi taj proces.

Cilj je Fortenova grupe da se za njezina nematična ovisna društva pronađu strateški ili financijski investitori koji će biti u stanju ostvariti veliki potencijal svakog od tih društava u korist njihovih zaposlenika, partnera i ostalih dionika. Ekskluzivni savjetnici Fortenova grupe za prodaju Atlasa, Kompasa i njihovih povezanih društava su tvrtke UMiUM i PKF.

>>>Izvanrednoj upravi globalno priznanje za uspješno restrukturiranje Agrokora: Fortenova

Ekskluzivni savjetnik Fortenova grupe za prodaju Sojare u Zadru i njezine imovine, kao i za prodaju građevinske kompanije Projektgradnja je Deloitte Hrvatska,” navodi se u obavijesti na korporativnim stranicama grupe.