PreporučenoTech

Gideon peti rođendan dočekao s novim radnim mjestima i novim ruhom | FOTO

Gideon Brothers, tvrtka za robotiku i softverska rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, danas je obilježila petu godišnjicu od osnivanja, predstavivši tom prigodom novi vizualni identitet i novo ime – Gideon.

>>>Deutsche Bahn Digital Ventures uložio u Gideon Brothers, robote ‘koji mijenjaju pravila igre’

Gideon peti rođendan dočekuje u užurbanim pripremama za predstavljanje nove serije revolucionarnih rješenja kojima će po prvi puta moći automatizirati niz specifičnih operacija rukovanja materijalom. Istovremeno, tvrtka snažno jača svoj danas međunarodni tim, koji se u posljednjih godinu dana udvostručio na 140 zaposlenih u Hrvatskoj, SAD-u i Njemačkoj. Broj zaposlenih nastavit će rasti te tvrtka trenutno ima više od 30 otvorenih pozicija.

Hrvatska tvrtka za robotiku udvostručila je broj zaposlenih u posljednjih godinu dana te se ubrzano priprema za lansiranje serije novih rješenja kroz sljedećih nekoliko mjeseci.

“Izuzetno smo ponosni na ono što radimo u Gideonu i zahvalni smo našim zaposlenicima, partnerima, prijateljima i kupcima koji stoje uz nas i podupiru naš rast. Iza našeg novog looka i dalje je ista tvrtka i isti tim – iako smo sada još veći i bogatiji talentom. Jednako smo posvećeni našoj viziji: pomoći čovječanstvu da ostvari eksponencijalni rast kapaciteta globalnih lanaca opskrbe“, kazao je Matija Kopić, suosnivač i glavni izvršni direktor Gideona.

Matija Kopić; Foto: Gideon/Handout

“Naš novi vizualni identitet odražava novu energiju i redefinirani fokus na razvoj najboljih rješenja za specifične, kompleksne izazove naših kupaca. Ovom evolucijom branda želimo bolje komunicirati širinu naše ekspertize i uskladiti je s redefiniranim fokusom i vizijom. Upravo zato, naš novi vizualni identitet je jednostavniji, pristupačniji, nadahnut ljudima i uvijek u pokretu”, pojasnila je Sanja Buterin, direktorica marketinga u Gideonu.

Sanja Buterin; Foto: Gideon/Handout

Podsjetimo, širenje aktivnosti razvoja i međunarodnih operacija u Gideonu, praćeno intenzivnim zapošljavanjem, dolazi nakon prošlogodišnje dokapitalizacije Serije A, vrijedne ukupno 32 milijuna USD, kojom je predvodila tvrtka Koch Disruptive Industries.

O Gideonu:

Gideon je hrvatska tvrtka za robotiku i rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, specijalizirana za automatizaciju procesa horizontalnog i vertikalnog rukovanja materijalom u logistici, prerađivačkoj industriji i maloprodaji. Svojim naprednim mobilnim robotima koji koriste umjetnu inteligenciju i 3D robotski vid te sveobuhvatnim softverskim rješenjima, Gideon donosi potpuno novu generaciju tehnologije za autonomna robotska vozila. Vozila koja koriste Gideonovu tehnologiju automatiziraju složene operacije koje do sada nije bilo moguće automatizirati uz prihvatljivu razinu učinkovitosti.

Gideon Newsroom Team

Pratite nas na Google vijestima