PreporučenoTech

Google lansirao moćnu virtualnu turu: ‘Versajska palača je vaša’  

Google je u suradnji s Versajskom palačom omogućio tehnološki moćnu i privatnu virtualnu šetnju tom ponajvećom turističkom atrakcijom Europe.

U fotogrametrijskom poduhvatu je uhvaćena 21 soba i unutarnja površina od oko 7000 m2. Vlasnici HTC Vivea i Oculus Rifta mogu razgledavati više od 200 skulptura, slika i drugih umjetničkih djela do nevjerojatnih detalja.

>>>Novi virtualni show na YouTubeu gledatelje transportira u ‘pojas smrti’ Berlinskog zida: VIDEO

Google kaže da je za projekt prikupio 4TB podataka i teksturirao 15 milijardi piksela.

Aplikacija nudi dnevnu ili “intimnu noćnu” šetnju kroz odaje kralja i kraljice, kraljevsku operu i kapelu, neizostavnu Dvoranu ogledala i druge kutke dvorca koji se može promatrati i iz ptičje perspektive.

>>>Bez oglasa, bez extra danaka – 350 igara i aplikacija za 33 kune mjesečno: Google Play Pass

Steam u opisu virtualne ture piše da posjetitelji u miru svojih VR naočala mogu razgledati “tapiserije, slike, stropove, skulpture, namještaj i pokućstvo. Sve je na dosegu vašeg upravljača kako bi vam pružilo neograničen i povlašten pristup Versajskom blagu.”

Ako ste među rijetkim Hrvatima i Hrvaticama koji usprkos rastu plaća i generalnog boljitka još nemaju Vive ili Rift (app zasad radi samo na tim setovima), Google na svojim stranicama posvećenima umjetnosti i kulturi nudi utješnu, ali zgodnu, bogatu i interaktivnu izložbu, uključujući šetnje “vašom palačom”.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima