PolitikaPreporučeno

Grbin: što je Beroš platio 600.000 košta 15.000 kuna | poziv na opoziv

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je u utorak iz Varaždina da ministar zdravstva Vili Beroš mora otići jer se pojedinci bogate na račun njegova ministarstva te zato što je dopustio da bolnice ostanu bez lijekova.

Grbin je u izjavi novinarima komentirao navode Beroša da se na njegov opoziv poziva “na neutemeljenim osnovama”, te istaknuo da su i mediji izvijestili o cijepljenju kojega nema na Zagrebačkom velesajmu i da tvrtka koja se bavi cvjećarstvom dobiva ugovor težak milijun i pol kuna.

>>>Cijena usluga i ‘errora’ Cuspisa 600.000 kuna+PDV | ministarstvo

“Javio mi se prijatelj koji se bavi IT-jem, samoinicijativno je pogledao famoznu stranicu ‘Cijepi se’ i rekao mi da oni izrađuju slične stranice i to naplaćuju 15.000 kuna. Nama, ne proračunu, nama građanima jer mi punimo taj proračun to je naplaćeno nekoliko stotina tisuća kuna. I onda se ja služim lažima“, rekao je.

Upitao je premijera Andreja Plenkovića hoće li i Beroša jednako gorljivo braniti kao što je branio njegova prethodnika Milana Kujundžića, “samo da bi mu mjesec ili dva kasnije pokazao vrata”.

Čitav pravosudni i policijski sustav treba reorganizaciju

Grbin je komentirao i odlazak Zorana Mamića i njegov potencijalni zahtjev za služenje zatvorske kazne u BiH.  Očekivao je, kaže, da će netko reagirati svaki put kad je Mamić napustio Hrvatsku, no da se to nije dogodilo što je, tvrdi, znak da čitav pravosudni i policijski sustav treba reorganizaciju.

“Da netko dođe s ključevima pred Lepoglavu, otključa sve zatvorenike da izađu, možda bi tada netko shvatio da je u Hrvatskoj došlo vrijeme da se reagira“, rekao je i dodao kako promjene trebaju i u sustavu javne uprave te sustavu zdravstva.

>>>Plenković komentirao korupciju u predsjedništvu HDZ-a | VIDEO

Za obilježavanje obljetnice proboja iz logora Jasenovac kazao je kako je važno poslati jasnu poruku da se takav zločin na tlu Hrvatske više nikada ne smije ponoviti. Upitan bi li predsjednik Republike i Vlade trebali ići zajedno odgovorio je kako je to pitanje za njih.

Grbin je u Varaždinu bio na predstavljanju programa SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Nevena Bosilja, za kojeg je rekao da ima odgovore na probleme poput zbrinjavanja baliranog otpada, za koje aktualna gradska vlast daje samo izgovore.

Comments (2)

  1. […] Grbin: što je Beroš platio 600.000 košta 15.000 kuna | poziv na opoziv 20/04/2021 […]

  2. […] >>>Grbin: što je Beroš platio 600.000 košta 15.000 kuna | poziv na opoziv […]

Comments are closed.