PolitikaPreporučeno

Grmoja zavjetovao ‘suverenističku politiku’ prema nezakonitim migracijama, stranim radnicima

Mostov kandidat za premijera Nikola Grmoja u petak je iz Karlovca kritizirao migrantske politike te poručio hrvatskoj Vladi, premijeru Plenkoviću i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, kao i lokalnom HDZ-u da građani “neće kupiti maglu koju prodaju”.

Grmoja je na konferenciji za novinare i držeći u ruci lokalni suvenir ‘Karlovačka magla’ rekao da građani odbacuju “maglu vladajućih” .

Građani, kaže Grmoja, žele suverenističku politiku koja vodi računa isključivo o potrebama hrvatskih građana, onu koja štiti hrvatski identitet, hrvatski jezik i hrvatske vrijednosti.

“Jedina autentična hrvatska suverenistička opcija na ovim izborima je Most. Maglu nećemo, i nećete nam je prodavati, posebno kad je u pitanju sigurnost hrvatskih građana, naših žena i naše djece”, rekao je Grmoja u društvu Zvonimira Troskota, nositelja Mostove liste u VII. Izbornoj jedinici.

Nulta stopa tolerancije za nezakonite migracije

Upozorio je da se Hrvatska suočava s valom nezakonitih migracija, a da se posebno s time suočava Karlovačka županija.

Smatra da policija radi dobar posao, ali da nema dovoljno kadrova za nadzor čitave državne granice i zaustavljanje ilegalnih migracija.

Most ima “nultu stopu tolerancije” na nezakonite migracije jer se njima ugrožavaju državna granica i sigurnost građana, naglasio je te dodao da su identiteti tih migranata nepoznati.

“Samo lani je u osam mjeseci bilo 60.000 zahtjeva za azil. Svi oni padaju nama na teret – ili ih moramo primiti ili platiti 20.000 eura po ilegalnom migrantu, a to bi za prošlu godinu ukupno iznosilo 1,2 milijarde eura. Kriva je Vlada Republike Hrvatske”, istaknuo je Grmoja.

Mađarsku migrantsku politiku istaknuo je kao uzornu, jer “praktički i ne odobrava azil”.

Zvonimir Troskot i Nikola Grmoja; Foto: Mladen Volarić/HINA

“Osim što imamo ilegalne migrante, uvozimo i strane radnike. Inicirat ću slanje vojske na granicu i ograničit ćemo uvoz radne snage. To jamčim kao budući premijer. Takvu ću politiku voditi i nikome se neću dodvoravati. Ne zanima me što će o tome reći neke organizacije civilnog društva”, rekao je Grmoja.


Povezane vijesti