Biznis i ekonomija

Hanfa odobrila preuzimanje Kraša, Pivac ponudio 430 kuna po dionici   

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) donijela je na sjednici održanoj 23. listopada rješenje kojim “Braći Pivac” iz Vrgorca odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje zagrebačkog Kraša.

“Hanfa je utvrdila da je na dan nastanka obaveze objavljivanja ponude za preuzimanje, 9. rujna 2019., temeljni kapital Kraša iznosio 599.448.400 kuna i da je bio podijeljen na 1.498.621 redovnu dionicu na ime, nominalnog iznosa 400 kuna.

>>>Peović: radnici se ne usude govoriti o ‘prisili, zakulisnim igrama’ u privatizaciji Kraša

Na dan nastanka obaveze objavljivanja ponude za preuzimanje MIB Pivac je već imao 460.522 redovne dionice Kraša, što predstavlja 30,73 posto udjela u temeljnom kapitalu odnosno 30,73 posto dionica s pravom glasa i daje pravo na 32,38 posto glasova od ukupnog broja glasova na glavnoj skupštini Kraša.

Uzimajući u obzir najvišu cijenu po kojoj je godinu dana prije obaveze objavljivanja ponude za preuzimanje MIB Pivac kupovao dionice Kraša te prosječnu ponderiranu cijenu dionica Kraša na Zagrebačkoj burzi u zadnja tri mjeseca prije nastanka obaveze za preuzimanje, utvrđeno je da je cijena izražena u ponudi za preuzimanje u iznosu od 430 kuna po dionici, određena u skladu s Zakonom o preuzimanju dioničarskih društava.

>>>Kraš predlaže dividendu od 10 kuna

“Cijena koju se MIB Pivac u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti po dionici iznosi 430 kuna,” navodi Hanfa.

Detaljne objave i rješenja sa 41. sjednice Upravnog vijeća Hanfe možete pronaći ovdje, a ponudu Braće Pivac ovdje.

Pratite nas na Google vijestima