PreporučenoTech

Hrvatski Telekom lansirao aplikaciju za pronalaženje parkinga u Šibeniku

Hrvatski Telekom je u suradnji sa šibenskim poduzećem Gradski parking na Google Playu i AppStoreu lansirao prometnu aplikaciju Gradski parking Šibenik koja objedinjuje korisne informacije o prometu u kretanju i mirovanju na području grada.

>>>Data Centar Hrvatskog Telekoma u Selskoj dobio TIER III certifikat

Korištenjem aplikacije građani na jednom mjestu mogu pratiti novosti o sustavu javnog gradskog prijevoza, provjeriti vozne redove gradskih autobusnih linija kao i brodske linije Brodarica – Krapanj te im je omogućena jednostavna kupnja putnih karata.

  • Korištenjem aplikacije građani na jednom mjestu mogu provjeriti vozne redove linija javnog gradskog prijevoza kao i brodske linije Brodarica – Krapanj te im je omogućena jednostavna kupnja putnih karata
  • Putem aplikacije može se pregledati dostupnost parkirnih mjesta na rampom reguliranim parkiralištima, kupiti parkirna karta i rezervirati parkirno mjesto
  • Hrvatski Telekom je na 17 lokacija u Šibeniku postavio moderne informativne zaslone koji pružaju sve potrebne informacije o kretanju i planiranom dolasku autobusa na pojedinu postaju

Građani putem aplikacije također mogu pregledati dostupnost parkirnih mjesta na sljedećim rampom reguliranim parkiralištima: Draga, Željeznički kolodvor, Poljana, Gat Krka te parkiralište Izgradnja. Omogućena je kupnja satnih i dnevnih parkirnih karata, a na lokaciji Poljana moguće je i rezervirati parkirno mjesto, što uvelike olakšava planiranje svakodnevnih obaveza.

>>>Hrvatski Telekom i Liburana postigli sporazum o virtualnom ugovoru o opskrbi obnovljivom energijom

Prometna aplikacija razvijena je u sklopu projekta “Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u gradskom prijevozu” i samo je jedna od njegovih komponenti. Tako je, uz aplikaciju, Hrvatski Telekom na 17 lokacija u Šibeniku postavio i moderne informativne zaslone koji pružaju sve potrebne informacije o kretanju i planiranom dolasku autobusa na pojedinu postaju.

“U Hrvatskom Telekomu strateški smo usmjereni na digitalnu transformaciju gradova s ciljem pružanja novih mogućnosti i poboljšanja kvalitete života cjelokupne zajednice stavljajući velik naglasak na održivost. Naša rješenja za pametne gradove ključan su iskorak u izgradnji digitalnog društva pri čemu nas suradnja s gradom Šibenikom dodatno približava našem cilju”, rekao je Ivan Kuhar, direktor Odjela za poslovni razvoj Hrvatskog Telekoma.

>>>HT 5G najbrži u Hrvatskoj | Ookla® Speedtest Award™

Moderni informativni zasloni izrađeni su po najnovijim ekološkim normama, napajaju se putem javne rasvjete i koriste tehnologiju e-papira, koja troši znatno manje električne energije od klasičnih LCD zaslona.

Izgled informativnih zaslona osmislio je dizajner Ante Filipović Grčić koji je inspiraciju pronašao u davnoj prošlosti šibenskog kraja, kombinirajući ukrasne motive iz danilske kulture u pet različitih varijanata boja i uzoraka. O funkcionalnosti i atraktivnom izgledu dovoljno govori i činjenica da je upravo za navedene informativne zaslone dizajner dobio nagradu BIG SEE Product Design Award 2022. koja doprinosi promicanju jedinstvenih i kreativnih dostignuća u arhitekturi, interijeru, dizajnu, drvu, turizmu i modi.

Aplikaciju ”Gradski parking Šibenik” možete preuzeti na Google Playu i App Storeu.

Pratite nas na Google vijestima

Odjel za korporativne komunikacije,
Hrvatski Telekom