FunPreporučeno

Igre gladi: Balada o pticama pjevicama i zmijama | zlaćana najava

Lionsgate je započeo sa zagrijavanjem za preludij u filmsku trilogiju “Igre gladi” (The Hunger Games) koji u kina stiže još uvijek dalekog 17. studenog 2023. godine.

>>>Genocid bogova | Thor: Love & Thunder | najava

Uvertira u serijal čija se globalna zarada vinula iznad tri milijarde dolara temelji se na top bestseleru “Balada o pticama pjevicama i zmijama” (The Ballad of Songbirds and Snakes), distopijskom akcijsko-pustolovnom romanu američke spisateljice Suzanne Collins.

Potka predloška, i filma, prati stasanje tada 18-godišnjeg Coriolanusa Snowa (Tom Blyth) koji se u poraću bori za posrnulu obiteljsku lozu i započinje stasanje u tiranina kojeg je u originalnoj trilogiji glumio holivudski veteran Donald Sutherland.

>>>‘Svi se ponašaju kao da sam luda, ja nisam luda’ – Ne brini draga | najava

Mladić ususret “10. Igrama gladi” za šegrticu dobiva Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), djevojku iz 12. okruga. Iako su njegova ufanja u njezin talent inicijalno poljuljana, cura ga iz letargije trgne zvonkom i prkosnom pjesmom na “obredu žetve”.

Snow na to procjeni da mu se osmjehnula fortuna i počinje s brušenjem političkih i zabavljačkih poriva, instinkata i vještina u anamnezi formiranja tiranina.

>>>Novi filmovi (TAG)

Lionsgate u inicijalnom, zlaćanom pitchu cima da su tutor i vježbenica u utrci s vremenom za opstanak koja će u konačnici otkriti tko je ptica pjevica a tko zmija.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima