PreporučenoTech

Interijer prvog električnog Mercedesa izvršne klase materijalizirao budućnost | EQS | FOTO

Mercedes je u subotu objavio fotke unutrašnjosti EQS-a, nove premium električne limuzine skrojene za američko tržište čija se prva serija očekuje ujesen.

>>>Road test očaravajućeg AVTR-a | VIDEO

Kako možete vidjeti, kokpit “prvog modela s modularnom arhitekturom luksuza i prvog u izvršnoj klasi električnih vozila” izgleda kao da je napokon sletio iz budućnosti te ostavlja dojam trendi svemirskog broda.

>>>Hans Zimmer komponirao zvuk za električni BMW M NEXT generacije, osluhnite

Entuzijasti će primijetiti da je EQS primijenio dobar dio tehnologije predstavljene u AVTR-u, Mercedesovom konceptu za nastavke filma Avatar, odnosno da se ideja o totalnoj “simbiozi vozača i vozila” i poticanja svih osjetila materijalizira u serijskoj proizvodnji.

Eto par high-tech detalja iz službenog priopćenja:

Središte unutrašnjosti EQS-a je MBUX Hyperscreen od bešavno stopljenih zaslona koji se prostire preko 142 centimetara.  Zasloni su zaobljeni u tri dimenzije kroz posebni proizvodni proces koji uključuje temperatrue do 650 Celzijeva. Rezultat je ekran bez distorzija neovisno o kutu gledanja.

Mercedes

Display pogoni CPU s osam jezgri, 24 GB RAM uz propusnost od 46.4 GB u sekundi.

Mercedes

Ovisno o dodatnoj opremi EQS dolazi s do 350 unutarnjih ili vanjskih senzora, a kupci mogu bilježiti sve, od statistike vožnje do praćenja kretanja kapaka.

Mercedes

Podešavanja zvuka (inače pretihog) automobila je interaktivno pa se može podesiti prema raznim značajkama i raspoloženjima.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima