FunPreporučeno

Hans Zimmer komponirao zvuk za električni BMW M NEXT generacije, osluhnite

BMW u posljednjih desetak dana relativno agresivno najavljuje svoj ulazak na tržište električnih automobila uz obećanje da će kupcima do 2023. godine ponuditi čak 25 novih modela.

>>>VIDEO: Rimac C_Two prvi full električni hiperauto u Forza Horizonu 4

Tvrtka je unutar novopokrenute kampanje lansirala mrežnu stranicu na kojoj posjetitelji mogu upoznati “viziju” sljedeće – M NEXT – generacije električnih sportskih tutača što uključuje i slušanje zvuka budućeg bešumnog “bolida” koji je osmislio holivudski skladatelj Hans Zimmer. Počujte:

Zimmer se proslavio skladbama za brojne filmove, uključujući “Trkača po oštrici” iz 2049, “Pirates of the Caribbean”, “The Dark Knight” ili “Pearl Harbor” ali ga mi baš i ne volimo jer znamo da potajice krade djela svevremenskih klasika, kao što je to učinio u filmu True Romance Quentina Tarantina gdje se besramno potpisao kao autor neznatno izmijenjenog Gassenhauera neponovljivog Carla Orffa.

Sram te bilo Hans vs.
…originalni Carl Orff

Iako je poriv BMW-a da automobile budućnosti opremi prigodnim zvukom marketinški zgodan i futuristički hvalevrijedan, Europska unija od danas (1. srpnja) zahtjeva da svi ekološki automobili bešumnog karaktera budu opremljeni sustavom koji će druge sudionike u prometu upozoravati na njihovo krstarenje. Pravila traže da zvuk bude prepoznatljivog, odnosno “tradicionalnog” karaktera.