PreporučenoTech

Izgledno je da će Francuska trebati treći lockdown | savjetnik

Francuska će uslijed širenja novih sojeva koronavirusa vjerojatno trebati treći lockdown, rekao je u nedjelju glavni znanstveni savjetnik vlade za COVID-19.

“Ako ne stegnemo mjere, sredinom ožujka ćemo se zateći u izuzetno teškoj situaciji … Vjerojatno ćemo morati ponoviti zaključavanje,” rekao je Jean-François Delfraissy za BFM televiziju. “Ovo je kritični tjedan, političari moraju donijeti odluke.”

>>>‘Britanska mutacija’ koronavirusa 30 do 40 posto smrtonosnija od izvorne | premijer

Stručnjak je dodao da bi novi lockdown bilo razumno primijeniti paralelno sa školskim praznicima u veljači i njihovo trajanje produljiti za najmanje jedan tjedan.

Najveći broj hospitalizacija od studenog

Francuska je u posljednja 24 sata detektirala 18,436 zaraza, manje od 23, 924 u subotu, ali je brojka veća u odnosu na prošlu nedjelju kad je otkriveno 16,642 infekcija.

U subotu je od bolesti COVID-19 preminulo 230, a u nedjelju 72 pacijenata.

>>>U Francuskoj rekordnih 16,972 zaraza u 24 sata: COVID-19 | 3. listopad

Broj hospitaliziranih se u 24 sata povećao za 493, na 26,393 – riječ je o najvećem jednodnevnom broju hospitalizacija od sredine studenog.

Još jednom se povećao i broj osoba na intenzivnom liječenju, za 69, na ukupno 2,965, što je također najveći jednodnevni porast od početka studenoga.

via Guardian